eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Hem presentat reclamacions al pressupost de l'Ajuntament

independents | 26 Agost, 2009 13:05

Els Independents vàrem presentar ahir (25 d'agost) al·legacions al pressupost general de 2009 aprovat recentment per l'Ajuntament de Santa Margalida. Aquests preveuen uns ingressos totalment irreals que provocaran que aquests no siguin suficients per atendre les despeses que s'han pressupostat.

  • És el cas de l'impost sobre l'increment del valor de terrenys (les anomenades plusvàlues): si a 2008 es recaptaren 183.239,20 eur en aquest concepte, enguany se'n pressuposten 270.000 eur. Tenint en compte que és un impost influenciat per l'activitat immobiliària i els moviments especulatius res fa pensar que l'any 2009 es recapti molt més que l'any 2008.

  • També estan inflats les previsions d'ingressos per l'impost de construccions i la taxa de llicència d'obres, on es preveuen ingressos superiors als de l'any de 2008, i superiors als proposats pel departament d'urbanisme. De fet, el mateix informe econòmic i financer dels pressuposts reconeix que és “poc probable que s'assoleixi el nivell d'ingressos pressupostats”.

Tot plegat pot suposar entorn de 200.000 euros d'ingressos pressupostats que no es produiran, i que per tant no podran cobrir les despeses, generant més dèficit per l'Ajuntament.

La liquidació de l'any 2008 presentada recentment mostra de com aquest any es va tancar amb un resultat negatiu de més de 1,4 milions d'euros. I és que la minva d'ingressos degut a la crisis no ha anat acompanyada d'una retallada de despesa per part de l'ajuntament, més bé al contrari. N'és un exemple clar que els sous de batle i regidors i de càrrecs de confiança s'ha incrementat notablement aquesta legislatura, sense que hi hagi cap intenció per part de l'equip de govern de rectificar, i el fet que no hi hagi cap contenció de la despesa corrent.

Per això els Independents reclamam uns pressuposts realistes que ajustin les despeses a uns ingressos més realistes i no a uns ingressos inflats, i intentar evitar que es segueixi generant dèficit com en els anys anteriors.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS