eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

El batle suspn un plenari atemptant contra el dret a la informaci dels regidors

independents | 28 Setembre, 2009 10:47

Al plenari ordinari d'avui dematí, durant el debat d'un punt referent a l'anàlisis dels expedients d’infracció urbanística, mentre intervenia el portaveu del grup municipal d'UM, el batle ha decidit aixecar la sessió, deixant fora de l'ordre del dia el punt de mocions d'urgència i la part de control i seguiment on els regidors podem fer precs i preguntes.

El ple ja havia tengut alguns moments de tensió quan una vegada més PP i CPU han rebutjat la proposta dels Independents de realitzar els plenaris el vespre i permetre més participació de la gent, i que també es poguessin dur a terme a Can Picafort i Son Serra, incomplint una vegada més els seus compromisos electorals amb aquest tema.

Per si al batle no li bastàs ja amb dificultar la tasca de l'oposició, posant els plenaris el dematí, i evitant la intervenció del públic, ara ha anat una passa més enllà i ha suspès el plenari atemptant contra el dret dels regidors a fer precs i preguntes a l'equip de govern que reconeix la llei (i que deriva de l'article 23.1 de la CE).

Estam vivint un dels moments més antidemocràtics de les darreres legislatures.

El batle no respecta ni les seves prpies propostes

independents | 23 Setembre, 2009 13:01

Avui ha tengut lloc un plenari extraordinari per tal de desestimar les reclamacions presentades al pressupost.

Les reclamacions s'han desestimat, i mantenen les previsions d'ingressos tot hi que és ben clar que, a poc més de tres mesos d'acabar l'any aquestes no es compliran.

El pressupost també segueix sense contemplar una partida d'inversió per l'enllumenat de Son Serra tal com vàrem proposar els Independents i s'aprovà per unanimitat fa mesos, i tampoc hi ha la partida necessària per fer front a les obres necessàries per arreglar el mur de l'institut.

Que el batle i l'equip de govern de PP i CPU no respectin els acords de plenari proposats pels demés grups desgraciadament no és estrany, com passa amb aquest cas de l'enllumenat de Son Serra, o en el fet que tot hi aprovar-se el setembre de 2007 encara no s'ha posat en marxa la regulació d'antenes de telefonia mòbil del municipi ... però ara ni tan sols compleixen els acords que s'han pres a proposta seva. És el cas de la proposta que presentaren dia 29 de setembre de 2008 on es comprometien a no augmentar el sou de regidors i càrrecs de confiança durant l'any 2009. Idò ni aquest acord han estat capaços de complir ja que el cost dels càrrecs de confiança ha augmentat aquest 2009 en 3.500 € (tots a una sola persona)

Aquí teniu la proposta que presentà el PP (setembre 2008) i que feia referència al pressupost de 2009:

“Aïna Maria Rodríguez Arbona, portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’ajuntament de Santa Margalida, presenta al ple de la corporació la següent

MOCIÓ:

Des que l’actual crisi econòmica va començar a donar les seves primeres senyals, el Partit Popular ja va alertar de la necessitat d’adoptar, amb caràcter immediat, mesures que permetessin minimitzar el seu impacte.

Avui, ja són moltes les famílies i empreses que estan sofrint amb duresa les conseqüències de la situació econòmica.

Des del Partit Popular, pensem que davant la passivitat mostrada pel Govern espanyol, els ajuntaments han d’optar per assumir la responsabilitat .

És per això que considerem necessàries determinades mesures que permetin, minimitzar l’impacte de la crisi i contribuir a la recuperació econòmica, pel que serà indispensable, entre d’altres mesures, un canvi i una millora en el sistema de finançament de cara al proper exercici.

Segons el nostre partit, són necessàries mesures com la congelació dels sous de tots els càrrecs públics, com dels batles i regidors, així com del personal de confiança, la congelació de dietes i assistències a òrgans col·legiats, així com les assignacions als grups municipals.

També és necessari reduir despeses de protocol i de representació, així com intentar disminuir les despeses en bens corrents i serveis.

En definitiva, els ajuntaments, en el marc de les seves competències, i de forma coordinada amb altres nivells de govern, han de tractar de reforçar aquelles actuacions a través de les quals es pugui suavitzar l’impacte de la crisi.

Per tot això, es sol·licita al ple de la corporació l’adopció dels següents acords:

PRIMER.- El ple de la corporació acorda que de cara al pròxim exercici pressupostari no s’incrementin en cap sentit els sous de cap càrrec polític de l’ajuntament de Santa Margalida, ni tampoc els del personal de confiança.

SEGON.- El ple de la corporació acorda que de cara al pròxim exercici pressupostari la congelació de dietes i assistències a òrgans col·legiats, així com les assignacions als grups municipals.

TERCER.- El ple de la corporació acorda reduir les despeses de protocol i de representació, així com intentar disminuir les despeses en bens corrents i serveis.”

Aquesta moció aprovada fa quasi un any avui ha quedat en paper banyat, amb l'aprovació definitiva dels pressuposts de 2009

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS