eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Carta de Damià Ramis Caubet al batle de Santa Margalida

independents | 30 Novembre, 2009 16:57

Damià Ramis Caubet, fill de Remigia Caubet, l'escultora que va fer la figura de la Beata i en va dissenyar el seu entorn, ha dirigit aquesta carta al batle de Santa Margalida.

... El millor pla d'embelliment de Mallorca

independents | 23 Novembre, 2009 23:41

"conservar es casc antic"

"el millor pla d'embelliment de tot Mallorca"

"consensuar amb tots els partits un gran pla d'embelliment"

"un projecte ben estudiat"

De moment tenim això:

Gerra rompuda

La polèmica ahir a IB3:

Plenari pel reconeixement extrajudical de factures

independents | 18 Novembre, 2009 20:48

Avui hi ha hagut un plenari extraordinari urgent a l'Ajuntament de Santa Margalida. El motiu principal era aprovar tot un conjunt de factures d'anys anteriors, principalment de l'any 2008, per diversos motius, entre d'altres, factures de feines que s'han encomanat sense seguir el procediment legal. L'acta d'avui serveix en part per “validar” aquestes actuacions irregulars, de les que desgraciadament, tot hi ser clar la seva irregularitat, les responsabilitats que se'n deriven no són fàcils de determinar. Si teniu ganes (i moral) de saber més sobre aquest procediment aquí hi ha una explicació un poc més completa sobre el tema d'avui (i sí algú amb majors coneixements jurídics hi troba incorreccions que ens ho faci saber). (Segueix)

Proposam que la reparació del mur de l'IES de Santa Margalida es financi amb el nou Fons Estatal

independents | 13 Novembre, 2009 07:33

Els Independents hem enviat avui a l'Ajuntament de Santa Margalida una proposta d'actuació en relació al nou Fons Estatal creat pel govern central i que destina a Santa Margalida 1.211.449 euros.

Els punts de la proposta que són els següents:

  1. Prioritzar com a obra més important la reparació del mur de l'institut de secundària de Santa Margalida, donat que és l'obra més urgent per la seva perillositat i perquè inutilitza el pati de l'institut. Les disposicions del Fons Estatal fan que aquest sigui el sistema més ràpid per resoldre aquesta situació sense perjudici de les actuacions que pugui realitzar l'Ajuntament per determinar-ne les responsabilitats. 

  2. En lloc de grans inversions de dubtosa necessitat com les obres de la plaça de la vila, prioritzar tot un seguit inversions més modestes, però molt necessàries de rehabilitació i millora d'instal·lacions municipals com el centre sanitari de Santa Margalida, les instal·lacions esportives de Can Picafort i l'enllumenat de Son Serra de Marina amb criteris de sostenibilitat. A més d'aquesta manera aquestes inversions podrien ser assumides pels empresaris locals, per això proposam que es licitin mitjançant procediments negociats (fins a 200.000 euros), de manera que es doni opció a participar-hi a totes les empreses del municipi capacitades per realitzar-les.

  3. Contemplar també dins el fons estatal projectes d'acció social dins el pressupost de 2010, com l'ampliació del Reglament municipal d'ajudes no tècniques.

  4. Contemplar també el finançament de projectes d'actuació pel compliment de la llei 11/2007 d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

Les vidrieres del cementeri de Santa Margalida

independents | 07 Novembre, 2009 11:30

Fa un temps ens vàrem témer que l'empresa del regidor de vies i obres de l'Ajuntament de Santa Margalida estava fent unes feines al cementeri municipal, fet que ens estranyar molt perquè el càrrec de regidor no és compatible amb la de fer feines pagades per l'ajuntament, ja sigui directament o indirectament.

Això va motivar que presentàssim al plenari una pregunta que publicàvem al nostre blog no fa gaire i que ens havien de respondre al proper plenari de 30 de novembre. La pregunta concretament era:

Hem pogut veure com empleats de l'empresa Tot Vidre treballaven al cementeri municipal el passa mes d'agost. Quin tipus de contracte ha fet l'Ajuntament per la instal·lació de vidrieres?

Avui, el Diario de Mallorca es fa ressò d'aquesta pregunta i ha ampliat considerablement la informació respecte aquest tema: La empresa de un edil del PP realizó obras para el Ayuntamiento en el cementerio

Es veu que el regidor de vies i obres, Miquel Rosselló, reconeix que varen contractar una empresa de construcció per realitzar reformes a l'entrada del cementeri, i que part d'aquestes obres consistien en la instal·lació de vidrieres. Miquel Rosselló reconeix que després l'empresa de construcció el va subcontractar a ell per realitzar la feina de vidre de l'obra.

La justificació és més bé ridícula (o tal volta innocent): diu Rosselló que la seva empresa “es de las pocas del municipio especializadas en colocar las piezas que se instalaron en el cementerio”.

Respecte tot plegat volem fer aquesta sèrie de puntualitzacions:

  • No dubtam de la bona voluntat de l'empresa constructora, ni tenim res que dir d'així com s'ha fet la feina (inclosa la que ha fet l'empresa del regidor), més bé al contrari, creim que tothom que ha visitat el cementeri recentment ha vist que l'obra ha quedat molt bé.

  • Sí l'empresa del regidor era de les poques que podia fer la feina o no es totalment irrellevant, aquí l'únic rellevant és que ell ha de saber que no pot ser regidor i fer feina per l'ajuntament, sigui directament o indirectament. A part de que és de sentit comú que un regidor no pot agafar una feina que paga l'ajuntament, la llei també és clara amb aquest aspecte.

  • Encara que el tema de si l'empresa del regidor era o no la millor o de les poques que podia fer la feina és irrellevant com ja hem dit, no deixa de ser anecdòtic que aquest tema s'empri com excusa quan el mateix regidor Miquel Rosselló recentment va fer un concurs negociat per contractar tasques de jardineria i només convidar a participar-hi a tres empreses d'Inca.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS