eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Resum del plenari de dilluns: subvencions a l'esglsia i factures a dit

independents | 29 Setembre, 2010 14:51

Despús ahir dilluns hi va haver plenari a l'ajuntament de Santa Margalida. Entre d'altres temes, els més destacables varen ser els següents:

Nova subvenció amb la parròquia per ajudar a pagar les obres de l'església de Son Serra.

S'aprova una nova subvenció de 120.000 € (a raó de 12.000€ durant 10 anys), per pagar les obres que ha fet la parròquia a l'església de Son Serra per valor de 350.000 €.

Això suposa que entre subvencions per la construcció i manteniment d'edificis eclesiàstics l'ajuntament ha donat ja subvencions per valor de 760.000 €, entre església de Santa Margalida, rectoria i església de Can Picafort. Cal recordar que l'església és una entitat ja subvencionada pels convenis que té amb l'estat, amb la declaració de la renda dels contribuents que hi volen col·laborar, i recordem també, en el cas de Santa Margalida, pel Govern Balear, que al 2002 va aprovar una subvenció de 658.691 € per la restauració de l'església de Santa Margalida, i en el cas de Can Picafort va cedir els terrenys per la seva construcció.

En definitiva, els Independents creim que es tracta d'unes quantitats injustificades per l'ús que s'en fa i que a més coincideixen amb un moment de crisis econòmica, on l'ajuntament hauria de ser més caute a l'hora de concedir subvencions d'aquests imports.

Aprovades factures extrajudicials per valor de 356.000 €

Com en alters ocasions es va dur a aprovació per part del plenari factures que per diversos problemes de procediment no es poden pagar ordinàriament. En aquest article que férem l'any passat teniu una àmplia descripció de en que consisteix aquest procediment (reconeixement extrajudicial) i perquè s'ha de pagar factures de feines que s'han contractat sense seguir la llei.

Per part del batle hi l'equip de govern és va llevar importància a l'assumpte indicant que és un procediment que fan totes les administracions. I en part té raó, però els motius del reconeixement extrajudicial són diversos, i no tots són igual de greus. En particular volem destacar tres casos:

  • Llums de nadal de Can Picafort. A finals de 2009, es va renovar l'enllumenat de nadal de Can Picafort. La mateix empresa ha presentat tres factures que sumen més de 18.000 € (límit que marca la llei), per tant no es podia contractar directament sinó que s'havia d'haver fet un concurs o procediment negociat en lloc d'adjudicar-ho a dit, per obtenir així un millor preu.

  • Escoleta de Son Serra. L'ajuntament va agafar una empresa que donas un servei de escoleta a Son Serra de Marina. Aquesta empresa factura, sense cap contracte, 2699 € mensuals a l'Ajuntament. Això suposa bastant més de 18.000 € anuals i per tant s'hauria de fer un concurs, en lloc d'una adjudicació a dit com s'ha fet. A més aquest fet ja es va advertir per part dels serveis jurídics municipals quan es varen aprovar factures dins l'any passat.

  • Projecte d'obertura d'un carrer. A finals de la legislatura passada, essent batle Antoni Del Olmo, aquest va encomanar un projecte d'obertura d'un carrer (una travessia del c/ Miquel Ordines al c/Clavet) a un enginyer de confiança. A l'abril de 2007 aquest va entregar una factura de més de 14.000 € (en aquell moment no es podia adjudicar directament més de 12.000 €), que va ser signada per Miquel Ordines. Es tracta d'un projecte que ni tant sols està visat (requisit de qualsevol projecte dins una administració), i que no ha revisat cap tècnic municipal. Dilluns, més de tres anys després, es va dur a aprovació aquesta factura, sense que l'equip de govern es plantejàs demanar cap tipus d'explicació ni exigir responsabilitat als implicats en aquell moment.

Podeu veure el llistat de factures aprovades aquí.

Pla de serveis socials 2010-2013

Es va aprovar el pla de serveis socials 2010-2013, un instrument necessari dins la nova legislació en matèria de serveis socials.

Per part dels Independents vàrem recolzar que s'aprovàs el pla, ja que és necessari, però hi vàrem fer una sèrie d'observacions:

  • Les dades estadístiques que s'hi aporten sobre estructura de la població són incompletes.

  • Hi manca un estudi de la demanda dels serveis actuals, essencial per poder-ne fer una previsió de les necessitats futures.

Podeu descarregar el pla aquí. 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS