eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Resum de plenari d'ahir a l'Ajuntament de Santa Margalida

independents | 30 Novembre, 2010 19:12

Aquest és un resum dels principals punts que es tractaren al plenari d'ahir:

Prorroga del servei de subministrament d’aigua potable a Can Picafort i Son Serra.

Al maig de 2009 va acabar la concessió d'aigua potable a SOREA, que ja s'havia prorrogat fins al màxim. Acabades les opcions de prorroga, el servei hauria de revertir a l'Ajuntament per, explotar-lo municipalment o fer un concurs per una nova concessió.

Degut a la complexitat de l'assumpte, per determinar quines infraestructures i captacions formen part del servei i han de revertir a l'ajuntament, la falta d'acord amb aquest tema amb la concessionària (sobretot amb l'ús dels pous) i a la lentitud amb que es gestiona l'assumpte, s'han vengut realitzant tres prorrogues (quatre amb la d'ahir) forçoses de mig any, perquè l'adjudicatari segueixi presentat el servei (atès que es tracta d'un servei essencial que no es pot interrompre), fins que no es resolgui l'assumpte, i el servei reverteixi a l'ajuntament.

Com en les anteriors prorrogues, els Independents ens vàrem abstenir i vàrem criticar la lentitud de l'equip de govern a l'hora de resoldre aquest tema.

Proposta sobre la priorització de factures a petites empreses i autònoms, i registre de factures.

Es va aprovar la proposta que presentàrem els Independents per unanimitat.

Nova taxa per les empreses de telefonia mòbil.

En aquest punt podem dir que probablement gràcies a que el grup dels Independents ens vàrem revisar la taxa, l'ajuntament no haurà perdut uns 40.000 euros que fa comptes ingressar l'any que ve.

D'ençà de fa anys, els ajuntaments recapten per llei, una taxa sobre les empreses de serveis per l'ús que fan tant del subsòl com el vol, amb les seves xarxes (Telefònica, GESA, Ono ....).

Arran d'una recomanació de la Federació de Municipis, alguns ajuntaments han anat ampliant aquesta taxa per contemplar a més una taxa per les empreses de telefonia mòbil per l'ús que fan també del domini públic.

Aquesta taxa, que suposarà uns 40.000 euros d'ingressos per l'ajuntament, no entrarà en vigor fins a finals de gener, atès que ara s'ha d'enviar al BOIB, estar exposada al públic durant 30 dies hàbils, i publicar-se definitivament al BOIB.

Durant la Comissió Informativa els Independents ja vàrem advertir que atès que si no es diu el contrari les taxes periòdiques per llei es determinen dia 1 de gener (el que s'anomena meritació), així com estava redactada l'ordenança dubtaven que es pogués cobrar dins 2011 atès que per terminis era impossible que entràs en vigor abans de 1 de gener de 2011. Arran d'això, la taxa es va revisar i es va afegir una disposició que per l'any 2011 la taxa es meritaria a partir de l'entrada en vigor.

Proposta sobre la festa dels “Patos” de Can Picafort de UM.

La proposta anava encaminada a donar suport a una iniciativa que s'està tramitant al parlament, sobre les excepcions que permet la llei a les festes amb animals.

La llei actual, per una banda fa excepcions, permetent festes on hi ha tortura i mort de l'animal, com en el cas dels “Toros”, i d'altra banda no permet les demés a excepció de si tenen més de 100 anys i no suposen tortura, lesions o mort de l'animal. La proposta, a la que donàrem suport, és únicament canviar aquesta restricció de 100 anys, per una que digui, anteriors a 1950 i que no suposin tortura, lesions o mort de l'animal.

 

Els Independents demanam que es prioritzi el pagament a petites empreses i autònoms

independents | 23 Novembre, 2010 17:51

Els Independents vàrem presentar a la Comissió Informativa de l'Ajuntament de Santa Margalida, que es celebrà ahir dilluns, una proposta que es debatrà al proper plenari, en la qual demanam que s'adopti el criteri de prioritzar el pagament de factures a petites empreses i autònoms.

Hem de recordar que el Consell de Mallorca va aprovar el passat 11 de novembre un pla especial per ajudar als ajuntaments a sufragar despeses corrents, del qual corresponen 180500 euros a l'Ajuntament de Santa Margalida. Els Independents volem que aquests recursos extraordinaris de que disposarà l'ajuntament serveixin per ajudar a les petites empreses i autònoms locals que són més susceptibles de tenir problemes de liquiditat degut al context econòmic actual.

Sempre sense contravenir la normativa vigent, els Independents creim que és econòmicament i socialment justificable prioritzar el pagament de 50 factures de 1000 euros de petits proveïdors que una factura de 50000 euros de grans empreses de serveis.

D'altra banda els Independents també instam en aquesta proposta al compliment de les obligacions de la nova Llei 15/2010, de 5 de juliol, que obliga a les administracions locals a mantenir un registre de factures i a presentar informes trimestrals al plenari sobre el compliment dels terminis de pagament de l'administració. Els Independents creim que, a part de ser una obligació legal, és important des del punt de vista de la transparència en la gestió dels doblers públics.

El Consell de Mallorca donarà 180.500 euros a l'Ajuntament per pagar factures

independents | 12 Novembre, 2010 16:43

Ho va aprovar ahir per unanimitat el Consell de Mallorca. Es tracta d'una ajuda extraordinària de 9 milions d'euros pels ajuntaments de Mallorca per pagar despesa corrent.

A l'Ajuntament de Santa Margalida per població li correspondrien 180.500 euros segons el repartiment que ha publicat el Consell de Mallorca

Evidentment, que el Consell de Mallorca ajudi als ajuntaments sempre és una bona notícia, però el que ens preocupa als Independents és que l'equip de govern s'aprofiti d'aquesta ajuda per eludir la seva responsabilitat d'austeritat.

Fins ara l'únic que ha fet l'equip de govern per reduir despesa (a part de la rebaixa per llei del sou del personal) va ser la retallada de sou dels càrrecs polítics.  

Poc esforç hem vist en reduir la despesa corrent, més bé al contrari, l'equip de govern recentment ha hagut d'incrementar en uns 20.000 euros diferents partides per pagar factures d'energia elèctrica d'edificis municipals on s'ha gastat molt més del que s'havia previst.

Així que benvingut siguin aquests doblers del Consell de Mallorca per poder pagar deutes als proveïdors, però aquest ajuntament nostre s'ha de posar les piles ja!

Els Independents critiquen que l'ajuntament encara pastelegi amb el mur de l'IES

independents | 09 Novembre, 2010 12:04

A punt d'acabar l'any, l'ajuntament encara no ha gastat cap dels 400.000 euros que va pressupostar a principis d'enguany dins el Pressupost General de 2010, per iniciar les obres necessàries per refer el mur de l'institut caigut a causa de l'esllavissament del talús.

Els Independents volem criticar una vegada més, que l'equip de govern no hagi actuat de manera decidida amb aquest cas. L'equip de govern s'ha limitat a suggerir que el problema podria venir d'una mala execució del mur quan es feren les obres de l'institut, o que la responsabilitat de la reparació hauria de ser compartida amb la Conselleria d'Educació.

El resultat de tot plegat és que d'ençà que caigué part del talús, a l'abril de 2009, la situació suposa un perill, i a més els al·lots pateixen un gran manca d'espai al pati. I no només es viu aquesta situació a l'IES, sinó també a l'escola Eleonor Bosch annexa a l'institut, on una part del pati també s'ha hagut de tancar.

Els Independents volem reiterar el nostre suport a l'equip de govern per reclamar davant qui sigui necessari si es determinen les responsabilitats, ja sigui la Conselleria, o els responsables de la construcció del mur, però creim que és irresponsable no donar una solució immediata a aquest problema.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS