eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Les instal·lacions esportives de la piscina municipal ens costaran 1.200.000 € més

independents | 12 Gener, 2007 19:29

Avui s'ha duit a terme una comissió informativa a l'Ajuntament de Santa Margalida on se'ns ha exposat les modificacions que es preveuen dur a terme al contracte d'explotació de la piscina municipal coberta de Santa Margalida i instal·lacions annexes.

Recordem que el 10 d'octubre de 2005 és va aprovar la concessió a l'empresa Gesport Balear SL, que passava a gestionar la piscina municipal coberta, les pistes de tennis i unes instal·lacions complementaries (sales spinning, fitness ...) que es comprometia a construir una inversió total d'obres d'uns 380.000 €.

Però els problemes no acabaven aquí, l'ampliació de la sala de maquines de la piscina es va carregar una de les pistes de tennis, i ara a més del mal funcionament de la piscina, afegit a les queixes pels elevats preus ha fet que l'equip de govern i l'empresa presentin aquesta modificació de contracte.

I les modificacions són les següents:

  • S'ha decidit fer 3 pistes de padel al lloc on hi havia la pista de tennis que ha quedat inutilitzada. S'ha valorat en 159.036 €.

  • S'ha modificat les inversions previstes, per realitzar millores i reparació de deficiències de la piscina, ampliar els vestuaris, redistribuir els serveis. El cost de l'obra s'ha valorat en uns 569.000 €, per tant suposa uns 189.000 € més que les inversions previstes de 380.000 que havia de fer l'empresa.

  • S'ha decidit rebaixar els preus màxims aprovats, reduint entre un 18% i un 40% les quotes.

  • S'ha decidit ubicar una “pista-multifuncional” (per jugar a futbet, basquet, ...) al lloc on hi ha la pista de tennis encara en funcionament. Aquesta “pista-multifuncional” es va adjudicar per uns 86.000 € i s'havia d'ubicar inicialment a s'Estanyol, devora el camp de futbol. En principi l'accés a la pista serà gratuït.

Tot això, suposarà per les arques municipals les següents despeses:

  • 15.000 € anuals durant 15 anys (225.000 €) per pagar la pista de padel que serà construida pel concessionari.

  • 189.066 € que pagarà l'Ajuntament pels extres de les inversions previstes.

  • 57.878 € anuals durant la duració del contracte (15) per compensar les pèrdues que suposarà per l'empresa la reducció de tarifes.

Tot això suposa un total de 1.282.236 € de cost per l'Ajuntament. Que junt amb les despeses, extres i problemes varis, ja superam de molt els 2.000.000 € d'euros.

A part de totes aquestes dades, crec que val la pena fer els següents comentaris:

  • A hores d'ara encara queda per resoldre el tema de la reclamació de la constructora de la piscina ACSA i aclarir sí les deficiències són responsabilitat de l'Ajuntament o de l'empresa constructora, i qui les ha de pagar.

  • Entra la documentació que hem pogut veure hi havia dues versions del pressupost de les pistes de padel, tots dos firmats per Jaume Grimalt, i un, “el bo” era 25.000 € més car que l'altre. Pareix que es va fer un pressupost inicial i després trobaren que podien pegar un poc més amunt. Realment es tracta d'una circumstància molt irregular, i que desacredita totalment les valoracions que pugui fer aquest enginyer.

  • Com a mínim s'ha de valorar positivament que s'hagi decidit rebaixar les tarifes, però no el càlcul que s'ha fet de la compensació que s'ha de donar a l'empresa.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS