eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Els Independents proposam moure les antenes fora de les zones de risc

independents | 14 Març, 2007 17:15

El passat 31 de gener registràrem una proposta a l'Ajuntament de Santa Margalida per tal que es regulés amb una ordenança les distàncies de seguretat amb les zones considerades de risc (escolars, centres sanitaris), i es cercàs, juntament amb les parts implicades noves ubicacions que complissin amb aquesta ordenança.

Mentre a molts de municipis de Mallorca es duen a terme gestions similars, l'equip de govern de PP i CPU encara no s'ha pronunciat sobre aquest tema.

Per això hem sol·licitat ara la convocatòria d'una comissió informativa per tal debatre aquesta proposta i intentar arribar a acords que facin compatible aquest tipus d'instal·lacions amb la protecció de la salut pública.

Reproduïm aquí la proposta registrada el passat 31 de gener:

"Els efectes sobre la salut de les antenes de telefonia mòbil és un tema controvertit. Alguns estudis les relacionen amb la proliferació de tumors, mentre altres estableixen que no hi ha cap relació. D’altra banda la majoria d’antenes del nostre municipi duen anys operant sense comptar amb tots els permisos corresponents, qualcunes a prop de zones de risc (escoletes i guarderies) i, per tant, sense garanties de control.

La primera aprovació inicial de l'actual revisió de normes subsidiàries en tramitació establia una distància mínima de 200m amb edificis d'usos sanitari, docent, assistencial. Aquesta referència va ser eliminada de la segona aprovació inicial i de la posterior aprovació provisional.

L'Ajuntament ha d'intentar fer compatible la protecció de la salut pública i l'exercici de les seves competències d'ordenació urbana amb el desenvolupament i funcionament de les xarxes de telecomunicacions que són d'interès públic, tal com reconeixen la Llei 32/2003 de 3 de novembre, General de Telecomunicacions i el Pla Director Sectorial de Telecomunicacions de les Illes Balears (aprovat pel Decret 22/2006 de 10 de març)

Per tot això el plenari de l'Ajuntament de Santa Margalida acorda:

 1. Iniciar la redacció d'una ordenança que reguli la instal·lació d'antenes de telecomunicacions establint distàncies de seguretat amb els espais sensibles que recull l'article 8, punt 7.d del reglament aprovat pel Reial Decret 1066/2001, així com mesures d'impacte ambiental.
 2. Els serveis tècnics municipals cercaran possibles ubicacions, preferiblement a llocs de titularitat pública que compleixin amb aquestes distàncies de seguretat i minimitzin l'impacte ambiental.
 3. L'Ajuntament de Santa Margalida iniciarà contactes amb les operadores de telefonia i els propietaris de les ubicacions actuals que puguin entrar en conflicte amb les disposicions desenvolupades per tal de negociar la seva reubicació, establint, si escau, mecanismes de compensació."

Comentaris

 1.  
  comentario

  Me parece excelente que os preocupéis por la salud de todos, pero, te cuento que hace cuatro años me ocupé personalmente de analizar los tres pararrayos radioactivos (junto con una tutora del instituto), me comuniqué con Madrid con la institución encargada de materiales radioactivos, los analizaron (el de la iglesia, el del instituto, el de la escuela vora mar) y los resultados fueron que el material con que estaban hechos pertenecían a un radioisótopo de contaminación media aunque sería conveniente retirarlos por los grupos de riesgo, vamos, que contaminan mas que las antenas de telefonia, enteradas las autoridades del Instituto, el actual rector de la iglesia, el director de la voramar y el alcalde ninguno siquió con el tema por no "considerarlo importante", salvo el rector de la iglesia que me comentó que cuando terminaran las obras lo haría analizar otra vez y que si era peligroso no lo pondría, como está puesto presuntamente no debe de serlo.
  En fin.
  Varias madres de niños que asistían a la casa de las monjas hace mas de cinco o seis años se ocuparon de las antenas próximas y nada que nada.
  Espero que ahora y aunque sea por la pre-campaña se ocupen.

  ex-pp | 14/03/2007, 19:02
 2.  
  Antenes

  Lo prime que te vui comenta es
  que despues de fe medicion cap
  sobrepase els limits permesos,
  cose que en lo que tu proposes
  se intensidad de señal ahurie,
  de esta en el maxim permes i
  embequestes condicions es engiñes no poren asegura que no se produesqui colque anomelie,despues de consulta
  a 8 engiñes pobles com Muro,
  llubi...se poren troba en colque sorprese y despues que
  feim plora el gran pertid del
  P.S.M. unaltre cose deus sebre
  que es mes nociu es movil que
  dus en els colsons o cuant el
  te poses e soree per ses teves
  conclusion se place de le vile
  esterie deserte.lo que se ehurire de fe es posenne unes
  cuantes mes repertides per el
  poble en poca intensidad.

  Enginye | 14/03/2007, 20:29
 3.  
  A Enginye

  No crec que cap al·lot de ca ses monges ni de la guarderia de can picafort duguin cap mòbil dins els calçons ... però bé ...

  Et copii l'article en qüestió de la llei:
  "De manera particular, la ubicación, características y condiciones de funcionamiento de las estaciones radioeléctricas debe minimizar, en la mayor medida posible, los niveles de emisión sobre espacios sensibles, tales como escuelas, centros de salud, hospitales o parques públicos."

  Per tant si es possible ubicar-les a certa distància d'aquestes zones de risc, s'ha de fer, i això no vol dir tampoc haver-les de posar a qualque punt remot. Estic seguir que si ens hi posam podríem trobar llocs on amb la mateixa intensitat tendríem la mateixa cobertura i unes distàncies de seguretat acceptables.

  Antoni Reus | 14/03/2007, 20:50
 4.  
  Antoni Reus

  Seguretat acceptables per lo tant les reubicacion que san fet he diferents pobles de les
  illes equeste seguretat esta fore de equest ambit per lo tant se esta engenant e le gent,aixo com diu un cap de
  grup politic de le oposisio de
  la Vile es fe demegoxie per teni redids electorelistes.Pero poren ena
  mes enlla tu deus sebre que tots es productes envesads duen productes cancerigens que
  feim posa une etiquete a le borse,ordenedos,microones,te-
  levisos....i per hequeba saltre die tenin ses rediecion
  de chernobil cuant varen mostra se one expensive que
  he gefave tote Europe i hare
  nosatres comenÇam he senti,
  equestes consecuenÇies,resumint crec que lo millo que poren fe es
  nenmonnes cap he se llune i pot se que ni ella estigen segus.

  Enginye | 15/03/2007, 08:57
 5.  
  bé Robin

  en tenir un moment et faré un plànol i ho entendràs tot d'una.

  trobes que és demagogia ?... jo el que trob és que fa més de 3 anys i mig (novembre 2003) que vàrem demanar que és regulés aquest tema i el PP es va comprometre a fer-ho i no ha fet res.

  hem anant insistint i res, només una petita menció a la primera aprovació inicial de NNSS que després es va llevar ...

  que li deim a això?

  Antoni Reus | 23/03/2007, 20:18
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS