eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Un PAC que no és PAC

independents | 06 Novembre, 2007 17:08

Descobrim avui a les notícies que el PAC que la Conselleria de Salut del Govern Balear ha construït a Can Picafort, i que s'ha de posar en funcionament d'aquí a dues setmanes, en realitat no és un PAC, és a a dir, no és un Punt d'Atenció Continuada, i per tant no atendrà urgències fora de l'horari d'apertura (de 8 a 21 hores). Per tant el PAC del que tant s'ha (i hem) parlat els darrers 7 any no és un PAC.

Un poc d'història

Fa 7 anys, al juliol de l'any 2000, l'exconsellera de Salut del pacte de progrés Aina Salom va prometre un Punt d'Atenció Continuada per al municipi. A partir d'aquí, varen passar dos anys en què PP i CPU no es posaven d'acord a on fer el PAC. Finalment, al setembre de 2001, decidiren que es faria a Can Picafort. Però fins el 2002 no es va decidir el solar, que seria a darrere el centre de salut actual, al sector 14.

Aquest solar era cedit per l'entitat Ses Planes SL a l'Ajuntament mitjançant un conveni urbanístic sobre el sector 14. Aquest conveni implicava que s'eliminassin dos vials del sector que havien de travessar l'hotel Vell Marí, propietat de Ses Planes SL.

Per mor d'aquest conveni començava la modificació urbanística del sector 14, que lligaria l'eliminació dels dos vials que perjudicaven l'hotel i el canvi de qualificació del solar del PAC per permetre l'ús sanitari.

No va ser fins al 2006 que aquesta modificació es va aprovar definitivament a costa de deixar una zona verda pública pràcticament inaccessible, i que, de fet, no pareix més que una extensió de l'hotel. I també a canvi de deixar el carrer de darrera com a d'un sòl sentit, i amb aceres estretes per reubicar els aparcaments perduts per l'eliminació dels dos vials. (Aquí podeu veure un esquema de la zona)

I finalment el solar s'entregà a la Conselleria de Salut, que a mitjans de 2006 comença les obres que ara han finalitzat.

La sorpresa

Ara resulta que ningú sabia res, que durant aquests anys el Partit Popular al Govern Balear i a l'Ajuntament deien que s'estava fent un PAC, i resulta que això no era vera.

El batle, M. A. Torres, i el delegat de batlia Bernat Amengual, diven que estan “estupefactes” (segons la premsa), però fins ara eren els seus partits els que comandaven al Govern Balear i a l'Ajuntament durant el periode que s'ha executat el projecte, i els que estaven més ben informats de com estaven els projectes.

Jaume Matas visitant el PAC, 19 de març de 2007

Aquí podem veure, la visita de Jaume Matas i la exconsellera de Salut del PP Aina Castillo a les obres del PAC, amb la llavors batlessa Aina Rodríguez, i la regidora de sanitat Rocio Romero, el passat 19 de març de 2007, dos mesos abans de les eleccions. L'actual batle, M.A. Torres, i el delegat de Can Picafort, Bernat Amengual també hi eren (veure retall de premsa). No els varen explicar en aquesta visita que era que s'estava fent allà?

I ara?

No hem d'oblidar tampoc, que la promesa del PAC va ser feta al 2000 per una consellera del pacte de progrés, i tot hi que el Govern Balear que ha entrat nou enguany s'ha trobat una planificació que no contempla un PAC a Can Picafort, els hem de demanar que compleixin el compromís del 2000, tot i que la situació no és la mateixa, perquè és una necessitat del municipi.

(Adjuntam la noticia apereguda avui a diaridebalears.com)

El PAC que prometeren a Can Picafort no atendrà urgències les 24 hores

El Govern diu que sols hi havia una declaració d'intencions, però no un compromís ferm

E.B. Santa Margalida.

El nou centre de salut de Can Picafort no és un Punt d'Atenció Continuada (PAC) i per tant no atendrà urgències les 24 hores. Així ho confirmà ahir el subdirector d'assistència d'Atenció Primària i 061 de la Conselleria de Salut, Joan Pou, que assegura que la construcció del PAC que va prometre el mes de juliol del 2000 el Pacte de Progrés i que va començar a construir el govern de Jaume Matas, no era més que «una declaració d'intencions» perquè «la planificació sanitària no el preveu». Pou explicà que «a la Conselleria no consta res» sobre un compromís del Govern per obrir un PAC a Can Picafort i respecte a la possibilitat que el centre de salut de Can Picafort atengui urgències les 24 hores en un futur. Va explicar que «les coses no són en cap moment definitives i és cert que l'ordenació sanitària ha d'adaptar-se als canvis de població, però el dèficit de professionals ho fa difícil».

Així les coses, davant de l'estupefacció de l'equip de govern municipal (PP-CPU), els veïns del municipi de Santa Margalida hauran de continuar desplaçant-se al PAC veí de Muro per a les urgències sanitàries fora de l'horari habitual d'obertura del centre de salut (de 8 a 21 hores). El subdirector d'assistència d'Atenció Primària va avançar que una vegada acabades les obres del centre de salut de Can Picafort, que es recepciona avui, en 10 o 15 dies es millorarà el servei de manera que hi haurà un metge més a temps complet i un altre compartit amb Muro. També hi haurà una infermera més.

Durant els mesos d'estiu, que tindran major demanda, el pac mòbil de Muro es desplaçarà a Can Picafort i deixarà el servei els caps de setmana de 8 a 18 hores. Des de l'equip de govern municipal, el batle, Martí Torres, i el delegat de Can Picafort, Bernat Amengual, varen mostrar ahir la seva preocupació pel fet que el centre de salut de Can Picafort no sigui finalment un PAC, no obstant això, varen assegurar que «continuam confiant en la bona voluntat de la Conselleria perquè en el futur es presti el servei». Els responsables municipals i de la Conselleria de Salut assistiran avui a les 12 hores del matí a la recepció de les obres de construcció de les noves instal·lacions sanitàries en el centre de salut de Son Bauló. Les noves instal·lacions estaran operatives d'aquí a quinze dies, aproximadament.

Comentaris

 1.  
  pakepacpake?

  Som una veïna d´aquest poble, i quan la meva mare em deia que en aquest poble es traven amb els collons tenia tota la raó. En el meu carrer cada vegada que plou s´anega,per solucionar aquest problema em digueren que vengués el meu pis i en comprás un altre, perque l´havia comprat per davall del nivel de la mar. Jo visc a l´àtic que está damunt el ba Sa Canyada,els que viuen al Passeig Colón,són submarins? És la pregunta que li faig fer al senyor que en va donar aquesta contesta.I ara venen el embulls de jo no ho sabia, ens han enganat, voltros vos heu confus....Això és el pa de cada dia en aquest poble de Ca´n Picafort!!!!!!!!!!!!

  Eularia | 06/11/2007, 17:32
 2.  
  pakepacpake?

  Som una veïna d´aquest poble, i quan la meva mare em deia que en aquest poble es traven amb els collons tenia tota la raó. En el meu carrer cada vegada que plou s´anega,per solucionar aquest problema em digueren que vengués el meu pis i en comprás un altre, perque l´havia comprat per davall del nivel de la mar. Jo visc a l´àtic que está damunt el ba Sa Canyada,els que viuen al Passeig Colón,són submarins? És la pregunta que li faig fer al senyor que en va donar aquesta contesta.I ara venen el embulls de jo no ho sabia, ens han enganat, voltros vos heu confus....Això és el pa de cada dia en aquest poble de Ca´n Picafort!!!!!!!!!!!!

  Eularia | 06/11/2007, 17:32
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS