eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Resum del plenari d'ahir vespre

independents | 27 Novembre, 2007 15:48

Ahir, 26 de novembre a les 20.00h es celebrà un ple ordinari a l'Ajuntament de Santa Margalida. Hem fet un petit resum de com va anar el debat de les propostes.

En primer lloc podeu veure l'odre del dia del plenari: convocatoria.pdf

Les tres propostes dels Independents (punts 2,3 i 4), i la proposta de la Plataforma Son Real No Té Preu (5), foren deixades damunt la taula per mor del vot de l'equip de govern format per Partit Popular i Can Picafort Unit, i el vot en contra de l'oposició. Mentre que les propostes 6 i 7 presentades pel PSOE foren retirades de l'ordre del dia pel mateix portaveu del PSOE davant l'actitud de l'equip de govern. 

Entrant concretament a les propostes dels Independents:

2.- Examen de la moció presentada pel grup municipal independents (IxCMS) sobre modificacions al projecte de la nova EDAR de Can Picafort (
mocio-nov2007-depuradora.pdf)

El projecte de nova depuradora de Can Picafort que tramità el Govern Balear la passada legislatura contemplava l'abocament d'aigües depurades a la mar mitjançant un emissari submarí. A l'agost de 2007 s'exposà al públic l'autorització per fer l'abocament d'aquestes aigües al mar. Els Independents presentàrem al·legacions contra aquest abocament el 28 d'agost perquè consideràvem que podia ser potencialment contaminant i pel fet que deixar de fer la infiltració als pous que fins ara es feia contribuiria a la intrusió salina i per tant possava en perill l'aqüífer de la marineta. Comunicàrem aquests fets als servies municipals i l'Ajuntament el 6 de setembre realitzà un informe que s'expressava en termes similars a les nostres al·legacions.

Posteriorment una comissió tècnica de la Xarxa Natura 2000, informà desfavorablement també sobre l'abocament a la mar. I a principis d'aquest mes, a una reunió amb representants municipals el Conseller de Medi Ambient anuncià la seva intenció revisar el projecte de nova depuradora per eliminar l'abocament al mar.

La nostra proposta només venia a ser una sol·licitud formal a la Conselleria de Medi Ambient de que modifiqués el projecte. Però l'equip de govern no volgué votar aquesta proposta i amb els seus vots la deixa damunt la taula donant només explicacions incoherents o equivoques, com per exemple que això ja ho havia fet l'Ajuntament el 6 de setembre amb el seu informe, quan això no és així, ja que aquest informe s'emmarcava dins un procediment administratiu d'autorització d'un abocament, i per tant dirigit a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Litoral, per tant no anava ni dirigit als responsables del projecte que són els que l'han de modificar: L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental

3.- Examen de la moció presentada pel grup municipal independents (IxCMS) sobre posar en marxa la recollida selectiva porta a porta al nucli de Santa Margalida (mocio-nov2007-recollida-selectiva.pdf).

En aquest punt els Independents demanàvem un compromís de l'equip de govern, i concretament dels responsables de medi ambient i residus (i que per cert són els mateixos que la passada legislatura), d'implantar la recollida selectiva al nucli de Santa Margalida durant l'any 2008.

La regidora de medi ambient explicà que s'està fent feina amb aquest sentit, paraules però que no hem deixat de sentir els darrers 4 anys, però sense veure cap resultat. D'aquí a que no entenguem perquè no volen assumir aquest compromís.

La proposta també va ser deixada damunt la taula per el Partit Popular i Can Picafort Unit, també sense cap argumentació sòlida, o amb incoherències, argumentant per exemple que no entenien perquè havien de votar una cosa que ells ja estaven fent.

4.- Examen moció presentada pel grup municipal independents (IxCMS) sobre realització projecte d'instal·lació fotovoltaica a edificis municipals (mocio-nov2007-plaques-solars.pdf).

Aquesta proposta, que formava part del programa dels Independents, i que té com objectiu que l'Ajuntament realitzi un concurs per implantar instal·lacions d'energia fotovoltaica als edificis municipals per abocar-la a la xarxa també va ser deixada damunt la taula per l'equip de govern, argumentant que una empresa les està realitzant un estudi.

La nostra proposta consisteix en realitzar ja unes bases per a un concurs, on puguin presentar-se diverses empreses perquè realitzin un estudi, però que també inclogui la seva implantació i execució. S'ha de tenir en compte que les instal·lacions que es posin en marxa després de 28 de setembre de 2008 ja no gaudiran del règim tarifari actual, que presenta rendibilitats més atractives. Per això és necessari que hi hagi celeritat, i que es realitzi ja el concurs.

5.- Examen sol·licitud petició de la "Plataforma Son Real no té preu" sobre sol·licitud al CIM declaració BIC per la finca de Son Real.

Aquesta proposta no era dels Independents però també creim que val la pena fer-hi esment. Amb la normativa actual (llei de patrimoni, i llei de delegació de competències), el Consell de Mallorca té la competència de declarar Béns d'Interès Cultural, i qualsevol particular o administració pot instar al Consell a prendre aquest acord. I aquest era el contingut de la proposta de la Plataforma, que l'Ajuntament de Santa Margalida insti al Consell de Mallorca a declarar Bé d'Interès Cultural amb la modalitat de Zona Arqueològica tota la finca de Son Real atès el gran nombre de restes arqueològics que s'hi troben.

Aquí, Partit Popular i Can Picafort Unit aconseguiren amb els seus vots una altra vegada deixar damunt la taula el punt amb argumentacions totalment fora de lloc, com per exemple, que no era una cosa competència seva (totalment fals, l'Ajuntament es competent per instar al Consell a iniciar la declaració de BIC), o que preferien esperar a veure que passava amb tot el tema de protecció d'aquesta finca, quan són dos processos totalment diferents i no té res a veure que la zona pugui ser declarada finalment Àrea Natural d'Especial Interès per part del Govern, amb que es consideri adient instar al Consell perquè, atès la gran quantitat de restes arqueològiques de la zona, ho declari Bé d'Interès Cultural. 

 

Això és tot de moment, en els propers dies anirem comentant altres aspectes del plenari. 

Comentaris

 1.  
  moral

  reus, jo no se com encara tens moral per publicar ses beneitures que contestaren.

  MR | 27/11/2007, 16:02
 2.  
  Re: Resum del plenari d'ahir vespre

  Es problema es que mai contesten res de res...i fan es tonto! per cert com est el tema de les antenes?

  Briter | 27/11/2007, 18:20
 3.  
  Mein Gott

  Realment estem en mans d'un equip de govern intil..... me vols dir que en un pl ordinari ells tampoc varen dur res. Fillets quin municipi!!!

  DGC | 27/11/2007, 18:43
 4.  
  antenes

  Avui horabaixa o dem publicarem un resum de les preguntes al plenari.

  Del tema de les antenes encara no hi ha res fet, no pareix que sigui prioritari. Si no hi ha res de nou demanarem que es convoqui una reuni per fer avanar el tema.

  Antoni Reus | 28/11/2007, 10:43
 5.  
  Re: Resum del plenari d'ahir vespre

  Eu so queria fazer um comentario rapido para dizer que eu estou feliz por ter encontrado o seu blog. obrigado

  NEX-5N | 12/11/2011, 19:04
 6.  
  suma pel canvi

  esto es el canvio q ibais a hacer

  toni frontera | 22/01/2012, 11:49
 7.  
  suma pel canvi

  este suma pel canvi tiene tela tanto canvio tanto canvio i yo lo que veo es que los que estavan antes ponian luces por navidad, mas fiestas de agosto,las calles mas limpias, vamos q miraban mas por can picafort no como vosotros, que es lo que habla el pueblo "donde esta el dinero que se gastava el pp el ao pasado"

  toni frontera | 22/01/2012, 11:56
 8.  
  A Toni Frontera

  Aqueix el problema, que els doblers que es gastava el PP no hi sn.
  - Respecte els llums de nadal, s'han retallat molt, entenem que val ms retallar d'aix que no de serveis bsics.
  - A les festes d'agost, s'ha redut el pressupost, per creim que s'han fet unes festes molt dignes, sense gastar tant. El ritme de gastar ms de 600.000 en festes cada any, mentre el pressupost era d'uns 300.000 era totalment inassumible.
  - Del tema de la neteja, continua la mateixa empresa, que va guanyar el contracte al 2006, i que t 8 anys de contracte fins 2014, per tant aix no s'ha tocat.

  Antoni Reus | 26/01/2012, 14:25
 9.  
  A Toni Frontera

  I com ho va fer el PP aquests anys passats? Id fa 4 anys tenem 6 milions d'euros de romanent, procedents de supervits d'anys anteriors i les gastaren tots, i ara estam a 0.

  Antoni Reus | 26/01/2012, 14:27
 10.  
  Re: Resum del plenari d'ahir vespre

  the Web site of Learn More about the
  Relevante links:

  carpinteyrouew | 20/06/2012, 19:11
 11.  
  21.08.1959 !!!

  .. .. 21.08.1959 , . :))) 2008 olmira59 - ! , , , , , :))) 10.12.2002. 01.07.2003.. ; -
  :)

  BerHaceentess | 13/08/2012, 15:49
 12.  
  Re: Resum del plenari d'ahir vespre

  [url=][/url]
  [url=][/url]
  [url=][/url]
  [url=][/url]
  [url=][/url]
  [url=][/url]
  [url=][/url]

  Gagdeerce | 06/02/2013, 13:08
 13.  
  Re: Resum del plenari d'ahir vespre

  はなせる おしまくる おさまる [url=][/url]じゅんむしょぞく コプラ つきなみ
  さしはさむ くうげき ちゅうっぱら [url=][/url]ネーブル キャリッジ うつし
  とくさん りょういき ちばしる [url=][/url]チャイニーズ しょせい テスト パターン
  ポンド さす しゃじょう [url=][/url]どうと ノー チップ チャンピオン
  スマッシング はたぎょうれつ かっさい [url=][/url]サーズデー こげつく ぶんしん
  あたまから てんせい いなり [url=][/url]れつ あぶながる ほうらつ

  assileVew | 21/06/2013, 15:34
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS