eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Es podran registrar escrits dirigits a altres administracions a l'Ajuntament de Santa Margalida

independents | 18 Setembre, 2008 11:36

Avui el plenari de l'Ajuntament de Santa Margalida ha ratificat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Margalida al conveni marc de l'Administració general de l'Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a la implantació d’una xarxa d’oficines integrades d’atenció ciutadana en l’àmbit territorial de les Illes Balears.

Aquest procés va començar el 12 de febrer de 2007, quan el plenari va aprovar una proposta d'acord dels Independents per encomanar a la batlia que realitzés les gestions oportunes per la subscripció dels convenis que permetessin als ciutadans registrar documents dirigits a l'administració central i autonòmica mitjançant els registres municipals (el que s'ha vengut anomenant “finestreta única”).

Finalment aquestes gestions, un any i mig després, han fructificat amb l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Margalida a aquest conveni marc.

Que suposa això pels ciutadans de Santa Margalida?

Quan una persona hagi de presentar un escrit a qualsevol Conselleria del Govern Balear, o a algun ministeri o organisme estatal, ho podrà fer als registres de les oficines municipals.

D'altra banda, qualsevol persona que estigui fora de Santa Margalida i vulgui registrar un escrit dirigit a l'Ajuntament ho podrà fer a les oficines de registre de l'administració de l'estat o del Govern Balear.

A continuació reproduïm l'acte del plenari de 12 de febrer de 2007, on es va aprovar la proposta dels Independents:

EXAMEN I APROVACIÓ PROPOSTA MOCIÓ PRESENTADA PEL SR. ANTONI REUS DARDER PER A LA REALITZACIÓ DE GESTIONS PER ALA SUBSCRIPCIÓ DELS CONVENIS QUE PERMETIN ALS CIUTADANS REGISTRAR DOCUMENTS DIRIGITS A L'ADMINISTRACIÓ CENTRAL I AUTONÒMICA MITJANÇANT REGISTRES MUNICIPALS.

El Sr. Reus explica que la intenció de la proposta és donar més facilitat a la gent a l'hora de relacionar-se amb les diferents administracions, i explica que la Llei de procediment administratiu preveu que es puguin subscriure convenis perquè una persona que hagi de presentar escrits a l'administració central, a la Delegació de Govern, a qualsevol ministeri, o a l'administració autonòmica ho pugui fer a través del registre d'entrada de l'administració local, i que això evita que la gent, per a qualsevol gestió, hagi d'anar a Correus, i gastar quatre o cinc euros, si ha d'enviar una carta certificada, o que hagi d'anar a Palma per presentar la documentació. El Sr. Reus indica que la proposta en sí és comanar a la batlessa que dugui a terme les gestions oportunes per subscriure els convenis que permetin registrar documents dirigits a l'administració central i autonòmica mitjançant el registre municipal.

Acte seguit es passa a donar lectura a la moció presentada al registre de l'Ajuntament en data 7 de desembre de 2006, que transcrita literalment diu:

"Antoni Reus Darder, amb DNI número 37.337.863-P, regidor de l'Ajuntament de Santa Margalida i portaveu dels Independents proposa pel seu debat i aprovació si escau per part del ple la següent moció:

Per tal de donar una major facilitat als ciutadans la llei 30/1992 de procediment administratiu comú estableix al seu article 38 apartat 4 punt b, que els ciutadans podran dirigir escrits a qualsevol administració des de les administracions locals sempre que tenguin subscrit els convenis adients.

Actualment el registre de l'Ajuntament de Santa Margalida no ofereix als ciutadans aquesta possibilitat. Això suposa que per exemple, per dirigir escrits a l'Administració Central, els ciutadans, o bé s'han de desplaçar fins a dependències d'aquest a Palma o bé mitjançant el servei de correus, amb el cost que això suposa en ambdós casos.

Per tot això el plenari de l'Ajuntament de Santa Margalida acorda:

1. Encomanar al batle que realitzi les gestions oportunes per la subscripció dels convenis que permetin als ciutadans registrar documents dirigits a l'administració central i autonòmica mitjançant els registres municipals."

Seguidament, el reunits, prèvia deliberació, i vist el dictamen de la comissió informativa, per unanimitat acorden aprovar íntegrament la moció abans descrita i els acords que hi són proposats a la mateixa.

Comentaris

 1.  
  !Peligro!

  Toni, la idea en sí es muy buena (trátandose de Administraciones eficaces y serias), pero depositar documentación importante en manos Torres y Cía. es tan peligroso como darle una pistola a un niño.

  Vilero | 18/09/2008, 16:23
 2.  
  té tota la raó

  Aquest vilero que ha deixat el missatge anterior té tota la raó del món... qualsevol deixa segons quins documents en mans d'aquesta gent...

  Jo mateixa | 19/09/2008, 16:35
 3.  
  Catastro...

  Hola Toni:
  hace unos días atrás me ha llegado un IBI incorrecto de una propiedad que no es mía. Fui a recaudación y me atendió el empleado de allí dándome como solución "ir a Palma a arreglar el problema" ya que él desde aquí "no podía hacer nada".
  Van tres escritos, perdón cuatro instancias ya que he presentado en quince días, además de llevar a la verdadera propietaria del piso en cuestión al Ayuntamiento para agilizar trámites y al final pagué el importe igual a los fines de evitar "quedar como morosa y que se me embargara la cuenta según me aseguraron podía suceder" y todo por un error de ellos.
  El caso es que EN NINGÚN MOMENTO NINGUNO DE LOS FUNCIONARIOS DE LOS CUALES HABLÉ POR ESTE TEMA ME DIJO QUE DESDE AQUÍ PODÍA ARREGLARSE EL PROBLEMA POR ESTE ACUERDO QUE TÚ NOS MENCIONAS HAS LOGRADO IMPLEMENTAR.
  Es una muestra más de falta de conocimiento de las normas que algunos funcionarios tienen y que quizás precisarían de algún tipo de formación actualizada para evitarlo-

  Ceci. | 20/11/2008, 20:03
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS