eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Aproven les inversions del fons municipal sense consens, ni transparència ni participació

independents | 21 Gener, 2009 17:37

A un plenari extraordinari de l'Ajuntament de Santa Margalida celebrat avui dematí s'han aprovat els projectes a presentar al Fons d'Inversió Municipal del Ministeri d'Administracions Públiques creat pel Real Decret-Llei 9/2009 de 28 de novembre de 2008.

A Santa Margalida li corresponen uns 1,8 milions d'euros, per fer obres que seran finançades íntegrament per l'Estat.

A l'hora però de gestionar aquesta subvenció, el seu batle Martí Àngel Torres al front, ha prescindit de totes les seves promeses electorals:

 1. Consens: no s'ha intentat cap tipus de consens en l'elecció dels projectes a presentar, a pesar de les peticions tant escrites com orals realitzades pels diferents grups de l'oposició de convocatòria de juntes de portaveus per tractar aquests temes. No s'ha convocat cap junta de portaveus ni s'ha donat cap informació a l'oposició fins que els projectes han estat elegits i encomanats per part de l'equip de govern.

 2. Transparència: la contractació de la redacció dels projectes tècnics presentats s'ha realitzat incomplint la Llei de Contractes del Sector Públic, adjudicant a dit la redacció de projectes per valors superiors als que permet la llei.

 3. Participació (i més transparència): A part de no dur a terme cap debat públic per decidir les obres a finançar, junt amb la proposta d'aprovació dels projectes a presentar, el batle ha incorporat una esmena per eliminar del ple qualsevol competència en la tramitació d'aquests projectes, traspassant-la a la junta de govern local, evitant per tant la participació dels regidors de l'oposició en la tramitació d'aquests projectes.

Per tots aquests motius, i en especial el darrer i sense entrar en el fons dels projectes presentats els Independents hem votat en contra de la proposta, ja que no podem votar a favor d'una proposta que inclou una retallada en les competències del plenari.

Passant als projectes presentats:

 1. Embelliment de l'entorn de la plaça de La Vila. Evidentment pot tractar-se d'un projecte atractiu, però no creim que es pugui considerar prioritari. També ens preocupa l'eliminació d'un nombre important de places d'aparcament sense plantejar cap alternativa.

 2. Edifici de centre cultural a Son Serra de Marina. Valoram positivament que es realitzi una inversió important a Son Serra de Marina que fins aquest moment havia estat deixat de banda per l'equip de govern actual. Si que ens preocupa però que l'obra que es vol dur a terme sigui compatible amb la classificació urbanística del solar.

 3. Reasfaltat de carreres a l'urbanització cortijo alto de Can Picafort. L'estat d'aquests carrers, com de molts altres, fa adequada aquesta intervenció.

 4. Rehabilitació dels carrers Platja i Silenci de Can Picafort. L'estat d'aquests carrers, com de molts altres, fa adequada aquesta intervenció.Comentaris

 1.  
  Bona inversió

  Trob sincerament que l'Ajuntament aquesta vegada ha fet un bon projecte i una bona inversió.

  ENHORABONA A TOTS!

  Del poble | 30/01/2009, 16:01
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS