eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

El Pla de Carreteres a Santa Margalida

independents | 02 Febrer, 2009 18:50

Aquest dijous va començar l'exposició al públic del Pla de Carreteres aprovat inicialment pel Consell de Mallorca. Aquí està l'anunci al BOIB.

Aquest pla descriu les millores que es faran a la xarxa de carreteres de tot Mallorca durant els propers anys, és a dir, les carreteres que es reformaran i les carreteres de nova creació.

El pla preveu per una primera fase, la millora de vàries carreteres que afecten al nostre municipi (Llubí - Santa Margalida, Muro - Santa Margalida, Ariany - Santa Margalida i varis trams de Muro - Can Picafort). A més preveu la variant de Santa Margalida. Una variant que enllaça el creuer de Maria fins a la rotonda de Muro/Llubí, i després continua enllaçant amb la carretera actual  a l'altura del camí que va fins a Sa Boleda. Es tracta d'una carretera que consumirà i inutilitzarà moltes finques de terra bona i que a priori creim que s'hauria de redissenyar.

D'altra banda, hi ha una segona fase, on es preveu la millora de la carretera de la punta de Santa Eulàlia fins a Son Bauló, i dues noves carreteres:

 1. Un enllaç que va de Son Sant Martí, cap a la carretera Can Picafort - Santa Margalida a l'altura de Santa Eulàlia. Una carretera a la que realment no li veim cap justificació.
 2. La variant de Can Picafort, que enllaça la rotonda de Capellans, amb la carretera que va cap Artà, fent una circumval·lació a Can Picafort. Aquesta pot tenir el problema que la reserva actual ja feta de fa anys passa molt arran del nucli de urbà de Can Picafort. 

Aquest pla no és definitiu, és una aprovació inicial, i pendent de negociar entre els partits que formen el Consell de Mallorca. Durant dos mesos, fins el proper 30 de març, s'hi poden presentar al·legacions.

El Consell de Mallorca ha publicat a la seva web els documents i plànols d'aquest Pla: les podeu consultar a http://www.conselldemallorca.net/pdscarreteres, però aquí feim un poc de quadre-resum de com afecta aquest pla al nostre municipi.

Divisió en fases

Primer de tot, dir que el pla es divideix en dues fases, la Fase I, que és el període de vigència del pla, de 2009, fins al 2016, i una Fase II, que és tracta d'un avanç, i que aniria del 2017 fins al 2024.

Dins cada una d'aquestes fases es detallen una sèrie d'actuacions de noves carreteres o de reformes de carreteres, però no l'any concret en que es farà. És a dir, si una actuació està a la Fase I, tant pot ser que es faci al 2009, com al 2012 o al 2016.

Per cada una de les actuacions, hi ha una fitxa amb una mica de descripció, i el pressupost.

Per les carreteres de nova creació hi ha un plànols de reserva viària, és a dir, les zones que es reserven per fer passar la carretera (destacar que aquestes zones són bastant més ample del que es finalment la carretera, ja que es tracta d'una previsió i no es sap amb detall si la carretera passarà uns metres més cap una banda o cap a l'altre.)

Fase I (2009-2016)

Si voleu veure el programa de construcció complet per aquesta fase el podeu baixar aquí. És un arxiu PDF de 4.1M.

Dins aquesta fase primera, estan previstes les següents reformes de carreteres:

Codi

Actuació

Carretera

Km

Pressupost

1.CPC.02

Condicionament Llubí – Santa Margalida

Ma-3440

8,80 km

9.680.000 eur

1.CPC.03

Condicionament Muro – Santa Margalida

Ma-3430

4,20 km

3.850.000 eur

1.CPC.12

Condicionament Accés a Can Picafort Nord (arribada a Can Picafort per Muro)

Ma-3431

2,20 km

2.420.000 eur

1.CPB.01

Condicionament Ariany – Santa Margalida

Ma-3340

6,00 km

6.600.000 eur

1.CPB.02

Condicionament Carretera interior Badia d'Alcúdia Tram III (carretera Can Picafort – Muro)

Ma-3431

7,30 km

8.030.000 eur

 

Pel que fa a les carreteres de nova creació n'hi ha només una dins aquesta primera fase que afecte a Santa Margalida, i és la Variant de Santa Margalida,, i que creim que té un consum excessiu de territori, per la quantitat de finques de terra bona que inutilitza.

Codi

Actuació

Km

Pressupost

1.VAR.06

Variant de Santa Margalida

4,20 km

9.240.000 eur

És tracta d'una circumval·lació del casc urbà de Santa Margalida per la part oest.

Aquesta carretera té una reserva viària (podeu veure el plànol amb detall aquí, és un arxiu PDF de 2.4 M). Aquí adjuntam però una mostra del plànol (podeu pitjar damunt per ampliar-lo):

Fase II (2017-2024)

Podeu veure tot el programa de construcció complet per la fase II. El podeu baixar aquí (és un PDF de 2,27 M).

En aquesta fase, hi ha una reforma i dues carreteres de nova construcció.

Pel que fa a la reforma és la següent:

Codi

Actuació

Carretera

Km

Pressupost

2.CPC.06

Condicionament Can Picafort Sud (De la punta de Santa Eulàlia a Son Bauló)

Ma-3413

3,50 km

3.850.000 eur

Pel que fa a les noves carreteres, són les següents:


Codi

Actuació

Km

Pressupost

2.VAR.04

Variant de Can Picafort

3,50 km

7.700.000 eur

2.CC2C.02

Carretera interior Badia d'Alcúdia Tram IV (enllaç entre Son Sant Martí – Santa Eulàlia)

1,80 km

3.960.000 eur

Pel que fa a la primera és tracta d'una circumval·lació a Can Picafort pel sud. Aquesta carretera passa molt arran (massa hi tot) del nucli de Can Picafort, i té una reserva viària que podeu veure aquí (és un PDF de 2,5 M). Aquí vos posam una mostra del plànol (podeu pitjar damunt per ampliar-lo):

Variant de Can Picafort al PDS

La segona, és una carretera que enllaça la carretera de Muro – Can Picafort, un poc abans de Son Sant Martí, enllaçant amb la carretera de Can Picafort – Santa Margalida, un poc passat l'hotel de Santa Eulàlia. A aquesta carretera no li veim cap justificació. Té una reserva viària que podeu veure aquí (és un PDF de 2,7 M). Aquí vos posam una mostra del plànol (podeu pitjar damunt per ampliar-lo):

Podeu enviar els vostres comentaris sobre aquest pla (a: grup.independents@gmail.com). Com ja hem dit, ara hi som a temps a presentar al·legacions al pla.

Comentaris

 1.  
  D'un que no en sap gaire

  s del tot interessant aquesta informaci. Flipant diria jo. Ho he mirat una mica pel damunt i a primera anlisi es poden veure alguns desbarats. Segurament aquest projectes s'han fet a davant d'un ordinador, amb un programa similar al google maps i un aprenent de delineant (no d'aparellador ni arquitecte) ha pegat damunt damunt a fer carreteres.
  Jo no dic que no n'hi hagui d'actuacions que no siguin necessries com poden ser l'adequaci de les carreteres que arriben al terme. Gaireb totes fan pena, sobretot la de Muro i la de Llub que no s com tenim coratge d'agafar-les, suposo que per experincia. Les variants... crec que es podrien millorar, sobretot la de Santa Margalida. Vos heu fixat que haurem danar a fer les corregudes per devers SEstanyol ja que la ronda mos xepa es cs (a no ser que tinguem perms per tancar la carretera el dia de la Beata). I la gent que vivia a fora vila per a propet del poble? Id alguns amb carretera davant i darrera i les rondes amb un bon desnivell.

  La ronda de can picafort... tamb feta amb els peus. La part del polgon encara pareix la ms fcil per les altres... tindran ms problemes.
  I la que sendu el premi gros s la que vol enllaar la carretera de Can Picafort amb la de Muro ja que no s necessari, ni factible s una bajanada!
  A ms, si vos hi fixau hi ha molts xalets on la carretera hi passa per damunt ja li dirs a alg que es fa la caseta (xalet, mansi, sestador) a fora vila que li posin una carretera a menys de 50 metres. Tranquillitat mhas dit?

  noentenc | 03/02/2009, 08:33
 2.  
  barbaritats

  A nosaltres ens agradaria saber, quina Mallorca volen els governants. Perqu aix ens feim a la idea i actuam en conseqncia.

  Pensvem que havem votat a gent d'esquerres i ecologistes, per entre infrastructures per carreteres i trens desproporcionats d'impacte rural evident (valles i pals per l'electricitat), s evidents, que el que es fa s preparar aquesta illa per un creixement brbar.

  s aix el que ens espera?

  Mallorca LLevant | 07/02/2009, 18:50
 3.  
  Ms tren i menys carreteres!

  Ms trens i impuls dels autocars i menys carreteres...

  Jaume | 08/02/2009, 18:40
 4.  
  pueblos ecologistas?

  NO veo mucha gente en bicis, ms bien los veo en coches y en motos, y se precisan carreteras para ellos, es una pena que no lo piensen cuando se compran uno y no tengan una cultura del transporte pblico.
  Los trenes aqui para qu?
  Es una locura, no tenemos territorio para trenes pero sigue siendo un negocio apetecible montarlos.
  AHORA NO PUEDEN RESPONSABILIZAR A LOS CONSTRUCTORES porque por suerte quedaron pocos.

  ex-pp | 08/02/2009, 19:24
 5.  
  Vergonya

  Vergonya! Ja n'hi ha prou d'infraestructures a Mallorca, Optimitzem les que tenim ammb un bon transport pblic! NO A L'AUTOVIA, NO AL TREN DE LLEVANT! PROU DESTRUCCI!

  mll | 11/02/2009, 12:53
 6.  
  ms asfalt i destrossa

  Un vertader desastre; si deixam que els que ens governen facin aix, ser culpa nostra per no mobilitzar-nos i exigir que ja basta de tanta destrossa; amb la crisi que hi ha, el que s'ha de fer es gastar els diners amb projectes de profit, amb millores de les infraestructures que tenim, en potenciar l'agricultura, les energies alternatives, el turisme de qualitat sempre en consonncia amb la protecci del medi ambient, carrils bici, zones verdes, conservaci del territori, etc...; els del govern anterior encara donaran l'enhorabona als d'ara per aquests projectes tant tant "proteccionistes"; una vergonya, aix cada vegada ms pareix valncia, mrcia, Benidorm i Marbella.
  No tenen res ms dins el cap que guanyar diners els de sempre amb la seva corrupci.

  petufet | 19/02/2009, 15:24
 7.  
  QUE CONSERVIN LO QUE TENIM

  ...AIXO ES LO QUE HAURIEN DE FER, CONSERVAR EN BONES CONDICIONS SES QUE HI HA FETES . QUE QUAN SI POSIN , NO ACABARAN

  KFGCYJT | 23/02/2009, 21:58
 8.  
  UX MP QO HV TF QZ AS KP PM PQ HY MN

  WA OM NZ JY SA YC WQ VQ WT JW JB OF JD XLUQ ST GN JI DX TB LD BF VQ DM DQAZ BC LH AH AK XQ AA UY SF XT AK HY CC LD MMHS OL JQ KC MOFREI.EDU TK LD GP UQ UAKT MN CC XN YA OI GN CV VPEH FS KN ZI TA FG AIYL QC HSVM SP RQ WO

  TymnHeeno | 01/10/2011, 02:21
 9.  
  MP JL FO EE WA UK JC BD EW NP EE IG

  ZA JR PH AG QG JE PH TH WX LC IL QA PV WRTG XK WY AM DA SO OP NC BF UH HFEB VI FU SR VS HH PL BJ ZI OF UM EN BC OF JVOG UH KF CC MOFREI.EDU ZG GJ PS DM GANG BB YV LJ PS UA ER JX QTQH JM EW MU OF FT QLNO DJ ALLX TH GP PC

  TymnHeeno | 01/10/2011, 05:37
 10.  
  MV ZV UM KP BI GD RY TM YF PT CJ BZ

  EJ DR MI YQ FY TA EE QW CB NO UU GT ZR EHZX VZ LA WC NA HX KV HV IZ EM ORUS DN VV AL AO AA TL BU LL VI LU TO XW GH IPAP UQ TA IW MOFREI.EDU CC ZC OM FW FQSF CS YN KT GX JS SR FU JDHU TC WY OQ TM AL QCCW IA TCVX CY AO TC

  ancewlyintate | 02/10/2011, 18:53
 11.  
  lupapo

  lupapo ha dicho que wapo papapapappapo long can picafort canpiopiopio lalallaalalalalallaalala

  jerry | 22/04/2012, 09:02
 12.  
  lupapo

  lupapo ha dicho que wapo papapapappapo long can picafort canpiopiopio lalallaalalalalallaalala

  jerry | 22/04/2012, 09:02
 13.  
  lupapo

  lupapo ha dicho que wapo papapapappapo long can picafort canpiopiopio lalallaalalalalallaalala

  jerry | 22/04/2012, 09:02
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS