eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Hem presentat reclamacions al pressupost de l'Ajuntament

independents | 26 Agost, 2009 13:05

Els Independents vàrem presentar ahir (25 d'agost) al·legacions al pressupost general de 2009 aprovat recentment per l'Ajuntament de Santa Margalida. Aquests preveuen uns ingressos totalment irreals que provocaran que aquests no siguin suficients per atendre les despeses que s'han pressupostat.

 • És el cas de l'impost sobre l'increment del valor de terrenys (les anomenades plusvàlues): si a 2008 es recaptaren 183.239,20 eur en aquest concepte, enguany se'n pressuposten 270.000 eur. Tenint en compte que és un impost influenciat per l'activitat immobiliària i els moviments especulatius res fa pensar que l'any 2009 es recapti molt més que l'any 2008.

 • També estan inflats les previsions d'ingressos per l'impost de construccions i la taxa de llicència d'obres, on es preveuen ingressos superiors als de l'any de 2008, i superiors als proposats pel departament d'urbanisme. De fet, el mateix informe econòmic i financer dels pressuposts reconeix que és “poc probable que s'assoleixi el nivell d'ingressos pressupostats”.

Tot plegat pot suposar entorn de 200.000 euros d'ingressos pressupostats que no es produiran, i que per tant no podran cobrir les despeses, generant més dèficit per l'Ajuntament.

La liquidació de l'any 2008 presentada recentment mostra de com aquest any es va tancar amb un resultat negatiu de més de 1,4 milions d'euros. I és que la minva d'ingressos degut a la crisis no ha anat acompanyada d'una retallada de despesa per part de l'ajuntament, més bé al contrari. N'és un exemple clar que els sous de batle i regidors i de càrrecs de confiança s'ha incrementat notablement aquesta legislatura, sense que hi hagi cap intenció per part de l'equip de govern de rectificar, i el fet que no hi hagi cap contenció de la despesa corrent.

Per això els Independents reclamam uns pressuposts realistes que ajustin les despeses a uns ingressos més realistes i no a uns ingressos inflats, i intentar evitar que es segueixi generant dèficit com en els anys anteriors.

Comentaris

 1.  
  pressupostos

  A menors ingressos de tota casta, no hi ha mes sortida que pegar a on hi ha. El que hi ha, encara dret, son immobles. Dels immobles una part important -importantissima- son il·legalitats -favors: si no ho fas tu no ho farà ningú mentre jo mandi... mira aquell i aquell altre, com tothom, ningú no et molestarà... au! vés i no passis ànsia. Sovint, molt sovint, sorties amb aquesta casta de "favor" en parlar d'obres per l'Ajuntament; legalitzables o no, però com que ets tu... i venen eleccions. I la oposició, que vols que s'hi fiques?, si els mateixos caps de llista de l'altre bandol en tenen de il·legals i il·legalitzables per qualsevol vilero que sigui ells mateixos. I que passa si s'ha pressupostat legalitzar i cobrar?. Pot ser el millor any d'ença que s'inventés el ciment mallorquí! Me pareix que és això el que s'ha d'aclarir del govern, i dor.ho clar : Pagarà qui tengui i els qui no cobraran, fins que tot faci un tro. Me pareix que mes d'un s'en panedirà d'esser per l'Ajuntament.

  obrero del pechoe! | 26/08/2009, 21:35
 2.  
  passius?

  Darrerament, noto que la gent esta com a molt desmotivada.Aixo hem fa una mica de por; no he vist cap comentari de la gent damunt els pressupots, ni molt manco amb el tema institut.Es que ja no ens interessa el nostre municipi, ni els nostres estudiants, ni el que els pugui passar si aquest hivern segueix ploguent.Ja se que escrivint unes linees aqui, no arreglarem res, pero no podem consentir que els nostres politics al poder, creguin que esteim d'acord.Si aixo es un tema de la conselleria es ben necessari que donin creu, perque si els interessas gratarien i tan que si.
  Bona gent, facem presio,intentem canviar alguna cosa i aixo nomes es pot fer si ens feim sentir.
  Imagino que els Independents que ens representen, estan fins el monyo d'insistir en certs temes, pero al.lots ANIMS

  MASSA OCUPATS | 21/09/2009, 22:05
 3.  
  passius?

  Passius, desmotivats… no!: sorpresos, expectants per veure on els i arribarà la barra.

  expectant | 23/09/2009, 15:05
 4.  
  VAL

  Sorpresos? i que esperaveu?. Expectants? avegades es bo estar al'espectativa, per veure fins on arribaran, pero hem d'estar preparats per qualsevol cosa, i poder demostrar-los que no hem tirat la tovallola, que sense tenir les oportunitats que tenen ells, som capaços d'emprendre camins per sol.lucionar temes i mes temes que s'acumulen, i queden pendents......fins que el mul del batle....ja sabeu.

  pena | 23/09/2009, 22:47
 5.  
  passius?

  Crec que hi hà molts de motius per estar desmotivats, en primer lloc per les panches calentes, que venen el seu vot a n'aquests mercenaris sense escrupuls perque manetjats per uns de derrera votin i pasin el "rodillo". Aviat no tendreu ni permis per entrar a la Sala de Plenaris el día del Plèns. Son tan obedients als qui els paga que no comprenen que el que aniran a la grejola, serán ells i no els seus AMOS.
  Uns per conveniencia, altres per desidia i tots per esser uns indocumentat i "analfabets" en el maneig dels carregs van directes al excorxador com a ovelles derrera el chot, amb la diferencia que el chot no hi va al escorxador.

  Marat | 26/09/2009, 09:42
 6.  
  POTSSER

  Potsser, hi hagi motius per estar desmotivats. Pero no ho podem consentir............. seria tirar la tovallolla. Ido no! Hi ha una dita:( et fots i pegues bots)

  vilera | 26/09/2009, 15:53
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS