eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

El batle suspèn un plenari atemptant contra el dret a la informació dels regidors

independents | 28 Setembre, 2009 10:47

Al plenari ordinari d'avui dematí, durant el debat d'un punt referent a l'anàlisis dels expedients d’infracció urbanística, mentre intervenia el portaveu del grup municipal d'UM, el batle ha decidit aixecar la sessió, deixant fora de l'ordre del dia el punt de mocions d'urgència i la part de control i seguiment on els regidors podem fer precs i preguntes.

El ple ja havia tengut alguns moments de tensió quan una vegada més PP i CPU han rebutjat la proposta dels Independents de realitzar els plenaris el vespre i permetre més participació de la gent, i que també es poguessin dur a terme a Can Picafort i Son Serra, incomplint una vegada més els seus compromisos electorals amb aquest tema.

Per si al batle no li bastàs ja amb dificultar la tasca de l'oposició, posant els plenaris el dematí, i evitant la intervenció del públic, ara ha anat una passa més enllà i ha suspès el plenari atemptant contra el dret dels regidors a fer precs i preguntes a l'equip de govern que reconeix la llei (i que deriva de l'article 23.1 de la CE).

Estam vivint un dels moments més antidemocràtics de les darreres legislatures.

Comentaris

 1.  
  Franco, Franco, Franco!

  Que te pego leche!, este alcalde tiene lo que hay que tener para dirigir este pueblo.

  Ruiz-Mateos. | 28/09/2009, 11:05
 2.  
  CONSENS

  Aquest any s'ha celebrat, si no m'equivoco, els 30 anys de democracia; visto lo visto el nostre batle encara no sap el que significa DEMOCRACIA.
  Aixo que tambe va prometre consens...... entre altres coses

  vilera | 28/09/2009, 15:54
 3.  
  Res de nou

  Com deu ser que costa tant que passi qualque cosa de nou?. Res d'això ens sorpren a la majoria, i si així va be -els va be- perquè ha de canviar. I perquè no ha d'empitjorar. Idò de ben segur ha de passar: empitjararà!. De nou podría passar, que enver que ens ho conteu aquí, al bar, als diaris, que penjessiu imatges a la web, d'un mòbil mateix ja valen. Només això els desmunta, mentre no ho veim no ho creim i així anam. Uns xerren dels altres i cada un dona la rao als seus. Que no ho podem veure?

  pexo-E | 28/09/2009, 22:01
 4.  
  RAO

  Es veritat, que res ja ens sorpren. Qui te la rao? cada un es lliure de pensar el que vulgui; pero si ets una "persona honrada" i veus que la gent a la que tu els has donat la teva confiança, i a mes mostres cara per o amb ells, van per un cami que no du enlloc, o millor dit a capficar mes el nostre poble i mes sen fumen dos puros del que diguin( perque al cap i a la fi ells van de victimes), si ets aixi:honrat, aplega i parteix, no l'excusis, perque tots ens podem equivocar algun cop, pero el que no cuadre es:NO ACERTAR-NE NI UNA

  ROTA | 28/09/2009, 22:24
 5.  
  Re: El batle suspèn un plenari atemptant contra el dret a la informació dels regidors

  lo que te es batle es una cara que se la trepitja. Peró ja les va be a n'es ciutadans d'aquest poble mentre es batle deixí que li xupin tots ben contents ( i n'hi molts de xupocteros per aquí a veure si li escalden)

  fgd | 29/09/2009, 09:35
 6.  
  Resposta a pexo-E

  Ho podríes veure si l'equip de govern complís els acords de ple.

  La primera moció que va presentar el grup municipal dels Independents aquesta legislatura va esser dia 18/07/2007 i proposava el següent acord:
  - Els serveis municipals dipositaran una còpia de les actes i dels enregistraments (DVD)de les sessions plenànies de l'Ajuntament de Santa Margalida a les biblioteques municipals.
  -Els dipòsits de les actes i enregistraments es realitzarà en un termini de 3 dies hàbils després de l'aprovavió de les mateixes en sessió plenària.
  Aquesta moció va ésser aprovada per unanimitat.
  A dia d'avui (dos anys després)no es poden colsultar les actes ni es poden visionar les gravacions dels plens.

  Avui fa un any (Ple de 29 de setembre de 2008), el grup municipal de CPU va presentar una moció d'urgència per canviar els plens al matí.
  Desde aquest dia el grup municipal dels Idependents ha presentat 4 nocions al ple demanant que els plens es celebrassin a les 9 del vespre, totes elles rebutjades amb els vots en contra de PP-CPU.

  Independents | 29/09/2009, 17:42
 7.  
  Postura antidemocràtica

  Estic d'acord amb voltros amb que vivim un dels moments més antidemocràtics (no sé si de les darreres legislatures)per això m'extranya que al texte obvieu la també postura antidemocràtica de l'anomenat "portaveu del grup municipal d'UM".

  Votant d'independents | 30/09/2009, 10:25
 8.  
  Juegos antidemocráticos.

  Es evidente, que hay un hilo conductor, en los últimos acontecimientos de este ayuntamiento. Juegos de estrategias ( digamos ) en los cuáles, mientras que, por un lado, el alcalde por no saber o poder, conducir la situación opta por cortarla de raíz, suspendiendo el ámbito de debate de los representantes del pueblo; por el otro, el portavoz de UM
  le sirve,el pretexto,en bandeja, al utilizar una falta de respeto, que incluye el agravio, inadecuada y fuera de lugar en el debate político. La pregunta es ¿ porque un señor de la capacidad dialéctica y sagacidad política de Juan Monjo apela al agravio en los plenos ?. Yo creo sencillamente porque le funciona, el ataque es respondido con la clausura del debate, beneficiados PP-CPU (ya que el debate mientras tengan mayoría les trae sin cuidado) y UM (ya que el papel de víctima les va bien, se habla de ellos).
  La clausura del debate es tan antidemocrático como el uso del insulto, la soberbia y el desprecio al prójimo. Los grandes perjudicados ( de esta "convivencia" ) somos los ciudadanos (en términos generales) e Independents (en términos políticos) ya que me consta la seriedad y el esfuerzo con el que se preparan los plenos. Asi que amigos, menos insultos, menos clausuras y mas debate, en suma más democrácia.

  PD: dias después de llamarse "pinocho" y discutirse, se les pudo ver en las fotos y los videos, a unos y a otros inaugurando las obras del torrente de " Son Baulo "... a las pruebas me remito.

  Sergio Storti | 30/09/2009, 22:49
 9.  
  postura antidemocràtica

  En general no comentam les actuacions dels altres grups, o el mínim per contextualitzar els fets de què parlam. La nostra tasca als plenaris, a part de proposar o debatre propostes, és fiscalitzar a l'equip de govern. Una tasca que compartim a la resta de grups de l'oposició: PSOE i UM. Cada un dels partits de l’oposició té les seves prioritats, les seves línies d’actuació, les seves estratègies i la seva actitud. Que no comentem les actituds dels altres grups, en aquest cas d'UM, no vol dir que hi estiguem d'acord. La mostra és que els Independents no utilitzam un llenguatge aspre, ni exterioritzam la nostra decepció, la nostra ràbia i la nostra sorpresa de la mateixa manera que ho fan els altres grups. No ho feim perquè tenim una línia decidida: exposar els nostres arguments, fer propostes, dialogar i, sobretot, no fer cas a determinades actituds de l’equip de govern com, per exemple, ignorar i no complir els acords plenaris i les promeses que han fet (l’anterior entrada anava d’això), ignorar per norma les propostes de l’oposició per molt assenyades que siguin i mantenir positures suïcides en qüestions bàsiques per al nostre municipi com la gestió de l’aigua, les normes subsidiàries, la despesa i el dèficit municipal. Tot això ens sembla una provocació molt major que el llenguatge aspre que puguin tenir en determinades el portaveu d’UM o el del PSOE que, com hem dit, no compartim ni utilitzam. Nosaltres intentarem no exaltar-nos i no participar insconscientment en l’estratègia de l’equip de govern: fer-se la víctima davant els excessos verbals dels altres grups i d’aquesta manera evitar que debateixin temes especialment calents i polèmics.

  Independents | 01/10/2009, 21:57
 10.  
  VAL MES CALLAR...

  Penso que feis be, de no valorar els comportaments dels altres partits de l'oposicio.Val mes estar a l'aguait, avereure on seran capaços d'arribar i seguir amb la linea que un s'ha proposat:anar fent i no mostrar l'indignacio,al cap i la fi crec que tot aquest circ els agrada a uns i als altres els fa "propaganda" gratuita, basant-se amb insults i crear crispacio.
  Val mes callar i ja arribara el dia de poder parlar BEN CLAR.

  ADMIRADORA | 01/10/2009, 22:14
 11.  
  ANTIDEMOCRATIC

  Es evident, que l'actitud del batle, en el darrer ple, va esser totalment antidemocratica.Pero il.legal, es a dir: si ell no acepta acabar el ple, com heu proposat els partits de l'oposicio no creis que, hauria de passar per els jutjats.Francament trobo que ja li val amb el seu comportament AUTORITARI, aixo hem recorda quan assistia alguns plens, tot i que en aquell temps, ho feia nomes per fer algun treball que ens manaven a l'institut.Recordo que el batle, del que val mes no recordar el seu nom, pegava un cop de puny damunt la taula i deia: BASTA AQUI MANO JO. Pel que veig .........tot segueix igual. M'agradaria que vosaltres els independents m'aclarissiu si aquests comportaments podem arribar fins als jutjats.

  vilera | 04/10/2009, 18:31
 12.  
  Re: Postura antidemocràtica

  Gràcies per l’explicació Toni, però perdona que no estigui totalment d’acord amb voltros.
  El dir que en Joan Monjo va insultar, i que això va ser el que propicià la suspensió del ple, és, simplement, ajustar-se als fets i no implica necessàriament estar d’acord o no amb el seu comportament. Voltros ni tan sols ho mencionau, si una persona llegeix el vostre escrit se perd la meitat del que va ocórrer realment.
  No seré jo qui digui si l’estratègia que seguiu és bona o no. No n’entenc d’estratègies... però tant de bo doni bons resultats (que d’això es tracta si parlam en clau electoral).
  Dius que "Cada un dels partits de l’oposició té les seves prioritats, les seves línies d’actuació, les seves estratègies i la seva actitud".
  Pens que seria interessant saber si la resta de la gent (possibles votants no tan incondicionals d’Independents) ho entenen així. Per ventura, una postura més clara i contundent per la vostra part en aquest aspecte, ajudaria a convèncer-los de que Independents no forma part d’un “tot” amb la resta de l’oposició, i de que actua per compte propi.
  En la meva opinió, la tebiesa com es tracten segons quins temes no fa més que donar suport a les teories dels seguidors de PP i CPU de que PSOE, UM i Independents van de la mà. Jo no crec que això vos afavoreixi perquè Independents hauria de representar (encara més) una alternativa diferenciadora.
  Esperem que quan arribi "el dia de parlar BEN CLAR" (jo entenc que les que parlen són les urnes) no sigui massa tard.

  Votant d'Independents | 06/10/2009, 11:12
 13.  
  EXPULSION

  Hola, desde el sentido comun lo que deberia haber hecho el Alcalde era expulsar al concejal de UM y continuar el pleno, lo que no es normal e inmaduro es que se supenda el Pleno, donde el resto de partidos si estan por la labor de trabajar para su pueblo, esto legalmente se puede hacer, seguramente es que esta situación le va bien al PP y UM, triste tener esta gente en cargos de responsabilidad.

  Por lo menos espero que este pleno no lo COBREN, ya que si uno no trabaja no cobra.

  Un Saludo

  alfons | 07/10/2009, 06:35
 14.  
  postura antidemocràtica

  si bé és cert que la tebiesa davant determinades situacions a la vida es significativa de manca d'esperit o de ganes, no s'ha de confondre tebiesa amb sentit comú.
  No és de sentit comú que unes persones que volen representar el poble i que el seu primer manament de projecte polític sigui "canviar la manera de fer politica que hem tingut fins a les hores d'ara" es dediqui a fer la política que ha fet fins ara.
  no és de sentit comú que les persones que volen representar el poble defensin que la forma de fer política dels anteriors no sigui insultant.
  no es de sentit comú que els que ens governen fins ara tenguin clar que l'administració està al seu servei i aquesta per servir-se'n, i no que ells estiguin al servei del poble.
  En canvi, si que crec que és de sentit comú que es diguin les coses clares sense necessitat de perdre les formes; intentar que l'administració reconegui les mancances de l'administrat i que faci feina per solventar-les; intentar que els compromissos que es prenen a la taula plenària es duguin a terme i fiscalitzar la seva situació; intentar que el municipi no estigui fraccionat entre els que fan favors, els que sol·liciten favors i la resta dels mortals; que es compleixin els reglaments per a tothom i que el poble, d'una vegada per totes, vegi que els polítics tenen un poc de...
  si SENTIT COMÚ.
  amb tebiesa o amb sentit comú, crec que l'oposició dels independents ha de seguir insistint amb la necessitat de una administració transparent, coherent i sense zones fosques on es perden totes les bones intencions (que no dubt que en tenguin) dels que ens governen i els que ens representen.

  Vicenç Roig | 07/10/2009, 09:51
 15.  
  CASOS DE CORRUPCIÓ

  Són coneguts per la majoria de lectors, la gran quantitat de casos de corrupció que han sortit a llum durant els dos últims anys. Sense entrar a l'examen de cada un d'ells, em formul les següents qüestions:

  a) El poble està prou informat dels casos de corrupció i a qui afecta?

  b) Tindrà els seus efectes reals-els casos de corrupció-en les pròximes eleccions? Serà suficient organitzar uns balls, alguns sopars i mítings?

  c) On estava l'oposició (PSOE, PSM, EU, ETC) i quina feina va realitzar durant la passada legislatura?

  Algun lector del fòrum em podria donar la seva opinió o respondre a aquestes qüestions.
  Gràcies.

  Ignorant | 07/10/2009, 22:43
 16.  
  Contestant al comentari 12

  Dir que es va insultar "i que això va ser el que propicià la suspensió del ple" no és ajustar-se als fets, és fer una interpretació.

  Els fets varen ser que quan en Monjo va dir lo de "beneitarro", en Martí i en Bernat varen demanar que constàs en acta, però després el ple va continuar, i no va ser fins una estona després, mentre en Monjo estava llegint una llista d'expedients urbanístics suposadament paralitzats, que el batle li va dir que acabàs i que passàssim a votar el punt, però el punt no s'havia de votar, donat que simplement es tractava de que havia de donar explicacions d'aquests expedients. En Monjo va seguir llegint expedients, i el batle va aixecar la sessió.

  Independents | 08/10/2009, 07:34
 17.  
  Psicopateadas

  Hay insultos que no se hacen con palabras, por ej. las risitas de algunos del equipo de gobierno ante preguntas directas de Monjo que al principio fueron en el tono apropiado, las respuestas a sus preguntan fueron las risitas y comentarios que no sé si venían al caso, ante otra pregunta en buen tono de Monjo otra vez risitas, AHÍ YO ME LEVANTÉ DEL PLENO Y ME FUI porque aún estando de espectadora no me podía creer que los que gobiernan se mofaran de los regidores de la oposición.
  ASÍ QUE ANTES DE OPINAR HAY QUE ESTAR ALLÍ Y VER CÓMO SE PRODUCEN LOS ACONTECIMIENTOS.
  De todas maneras es cierto que hay que tratar de mantener siempre el tipo, Y LA OPOSICIÓN DEBERÍA DE LEVANTARSE E IRSE EN PROTESTA CUANDO VEAN QUE LES TOMAN EL PELO.

  Cecilia | 08/10/2009, 11:31
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS