eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Resum del plenari d'ahir a l'Ajuntament de Santa Margalida

independents | 26 Gener, 2010 20:09

Projectes del Fons Estatal

En primer lloc varen aprovar-se alguns dels projectes que s'enviaran al nou Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

El principal projecte que va presentar l'equip de govern va ser la construcció d'un nou edifici per una biblioteca i aules de formació a Can Picafort que costarà uns 700.000 eur. Aquest edifici es faria al sector 5 de Can Picafort.

Ubicació futura biblioteca al sector 5 de Can Picafort

Tots els grups vàrem veure amb bons ulls dotar d'un nou espai la biblioteca de Can Picafort, però no amb la ubicació i en la forma (un nou edifici), plantejant que s'haurien d'estudiar alternatives. Els Independents proposàrem una esmena per substiuir aquest projecte per la reparació del mur de l'institut (tal com ja havíem propostat al darrer plenari), i presentar aquest projecte de biblioteca al Pla d'Obres i Serveis que convocarà el Consell de Mallorca d'aquí uns mesos, de manera que es poguessin avaluar altres opcions per l'ubicació de la biblioteca. L'esmena no va prosperar i finalment es va aprovar el projecte de biblioteca.

Es va aprovar també, aquest pic amb el suport de tots els grups la inversió de 104.000 eur en la millora de l'enllumenat de Son Serra amb criteris d'eficiència energètica i evitant la contaminació lumínica. Cal recordar que l'Ajuntament va adoptar el compromís d'invertir en la millora de l'enllumenat de Son Serra arrel d'una proposta que presentàrem els Independents al setembre de 2008 i que s'aprovà per unanimitat.

Finalment, s'aprovà també una despesa d'uns 103.000 eur en renovació d'equip informàtic i la implantació d'eines d'administració electrònic pel compliment de la Llei 11/2007 d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. En aquest sentit els Independents també estam satisfets donat que al passat ple proposàrem que s'inclogués al Fons Estatal una part destinada al compliment d'aquesta llei. Aquesta inversió permetrà per exemple que es puguin presentar escrits de sol·licituds al registre d'entrada de l'Ajuntament des d'internet mitjançant l'ús del DNI electrònic, evitant així desplaçaments.

Escola de Can Picafort

També es va debatre una proposta de UM per recalificar una parcel·la per ubicar la futura escola de Can Picafort a la carretera Alcúdia-Artà / Camí d'en Mostatxet (a les immediacions del poliesportiu). Per nosaltres aquesta no és la millor opció, donat que creim que aquesta zona s'ha de reservar pel futur creixement de les zones esportives. Finalment la proposta no va prosperar.

Cal recordar que a dia d'avui, amb el tema de la nova escola la pilota encara està al terrat de l'Ajuntament que ha de cedir un solar a la Conselleria d'Educació perquè aquesta pugui iniciar les obres. En aquest sentit els Independents som partidaris d'adquirir terrenys a darrera l'avinguda Santa Eulàlia per ubicar l'escola amb possibilitats de futures ampliacions.

Comentaris

  1.  
    Grcies

    Fenomenal la informaci.

    Joan | 27/01/2010, 17:08
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS