eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Independents critiquen la lentitud de l'Ajuntament amb el tals de l'IES

independents | 16 Juliol, 2010 12:00

Els Independents volem recalcar que no s'entén com hagin hagut de passar 15 mesos d'ençà de la caiguda del mur de l'Institut per a que l'Ajuntament tengui el projecte definitiu de reparació del mateix. De fet no va ser fins a finals de 2009 que es va encomanar el projecte, i es va fixar la data d'entrega el 29 de gener de 2010. Però no ha estat fins ara, mesos després que hem tengut notícia, per la premsa, de que l'Ajuntament tenia ja el projecte definitiu. Cal recordar que després de reiterades sol·licituds de la documentació sobre els estudis que s'havien fet sobre el mur, el batle es va comprometre al plenari del passat 29 de març de 2010 a convocar una comissió informativa amb els tècnics responsables per informar de la situació, cosa que no ha fet.

També estam estranyats de que el pressupost s'hagi disparat respecte les previsions que va exposar el batle al ple d'aprovació de pressuposts de 2010, l'11 de febrer de 2010, on explicà que les obres tendrien un cost estimat de 800.000 euros, i per això explicà que el finançarien en dos anys, pressupostant 400.000 euros al 2010 i 400.000 euros al 2011.

Respecte el finançament, si bé no compartim les mesures del govern estatal de limitar l'obtenció de crèdit per part dels ajuntaments a partir de 2011, també cal recordar que amb el PlanE de 2009 i el Fons Estatal de 2010, l'Ajuntament de Santa Margalida ha rebut de l'estat 3.000.000 d'euros, per finançar les inversions que ha triat l'Ajuntament amb un 100%. De fet l'equip de govern va rebutjar les propostes dels Independents de finançar les obres de reparació del mur amb càrrec al Fons Estatal (al plenari de 25 de gener de 2010)

Respecte la responsabilitat de la reparació, també estam estranyats que a dia d'avui l'Ajuntament no tengui clar qui ha d'assumir el cost. De fet un dels primers acords que es va prendre respecte aquest punt va ser que s'elaborés un informe sobre de qui era la responsabilitat. Concretament va ser al plenari de 11 de juny de 2009, forçat per l'oposició dos mesos després que caigués el mur davant la inactivitat de l'Ajuntament.

En aquest aspecte, la posició dels Independents és, com ja vàrem manifestar quan vàrem proposar que es finançàs amb el Fons Estatal, que l'Ajuntament dugués a terme les obres, pel seu caràcter urgent, pel perill que suposen, i que es reclamàs després als responsables, un cop tengués l'informe sobre les responsabilitats. En aquest sentit recolzarem a l'Ajuntament per a que reclami a qui pertoqui, ja sigui el Ministeri, l'IBISEC, el propietari de dalt del mur o qui el va construir, però també creim que l'equip de govern s'equivoca no assumint aquestes obres amb la urgència que correspon pel perill que suposen.

Desgraciadament no és l'únic cas de situacions perilloses pels joves del municipi a les que l'Ajuntament no ha donat solució. És el cas per exemple del poliesportiu de Can Picafort, on cada vegada que fa una ventada els al·lots no hi poden acudir degut al perill que suposa l'estat precari del mateix. D'altra banda l'equip de govern ha preferit dur a terme obres de dubtosa necessitat com l'embelliment i 'il·luminació' de la plaça de la Vila que va costar 900.000 euros.

Referències a la premsa d'avui:

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/arreglar-el-muro-danado-del-instituto-costara-cerca-de-1-2-millones-de-euros.html

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2010/07/16/consistorio-cifra-12-millones-reparacion-muro-instituto/586994.html

Comentaris

 1.  
  lentitud...

  Si la Asociacin de padres no presiona, si los alumnos no hacen valer sus derechos recogidos en las propias normas de convivencia, si los polticos deciden dejar de ocuparse del tema, pues Independents sigue siendo el nico partido que ha dado continuidad en los reclamos.

  Un abrazo, desde "el exilio del exilio". jajja!
  Mucha fuerza!

  Ceci. | 16/07/2010, 13:56
 2.  
  PASSOTISME

  Es veritat que les associacons de pares i mares tant de l'institut com de l'escola no han fet massa presio en aquest sentit. Pero els pares....que tal vegades som els mes interessats tampoc hem fet res, proposaria que els alumnes de l'institut es evidenment acompanyats de pares, mares i professors, es negassin a comenar un nou curs escolar si abans no s'ha donat una sol.lucio al tema.

  joana | 16/07/2010, 15:52
 3.  
  PASSOTISME

  Es veritat que les associacons de pares i mares tant de l'institut com de l'escola no han fet massa presio en aquest sentit. Pero els pares....que tal vegades som els mes interessats tampoc hem fet res, proposaria que els alumnes de l'institut es evidenment acompanyats de pares, mares i professors, es negassin a comenar un nou curs escolar si abans no s'ha donat una sol.lucio al tema.

  joana | 16/07/2010, 15:52
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS