eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pàgina o realitzar consultes o suggeriments aquí teniu la nostra: informació de contacte

Els Independents critiquen la declaració d'interès autonòmic del golf de Son Bosc i alerten dels perjudicis que suposarà sobre l'abastiment d'aigua a Can Picafort.

independents | 22 Juliol, 2010 12:00

El projecte suposa una continuació de les polítiques insostenibles de PP i UM, atemptant contra el mediambient per afavorir interessos privats. A més, l'ús que pretén fer de les aigües de la depuradora de Muro-Can Picafort, que actualment s'infiltren per aturar l'entrada d'aigua de la mar i evitar la salinització de l'aqüífer, suposarà que amb uns anys el preu de l'aigua potable es multipliqui per 10 a Can Picafort. Per això demanarem a l'Ajuntament de Santa Margalida que s'oposi al projecte.

Els Independents manifestam el nostre malestar i preocupació per la declaració d'interès autonòmic del golf de Son Bosc en el terme municipal de Muro per part del Parlament de les Illes Balears amb els vots de PP i d'UM. Aquestes dues forces polítiques, conservadores i de centre dreta, aposten clarament per un turisme poc sostenible i a la vegada elitista en lloc d'apostar per un turisme alternatiu respectuós amb el mediambient, com és el turisme ornitològic actualment en expansió.

No podem compartir que sigui declarat d'interès autonòmic un projecte amb el quals els únics beneficiaris són les empreses privades, sense importar les agressions que causen al paisatge i la fauna de la zona, tenguent en compte a més la proximitat del parc natural de s'Albufera, considerat espai d'interès ornitològic.

A més a més, aquest projecte suposarà, de realitzar-se, un gran perjudici per Can Picafort a mig termini, degut a l'ús que pretén fer de les aigües depurades de la EDAR de Muro-Can Picafort. Aquestes aigües terciàries actualment s'aboquen a pous d'infiltració a la costa i contribueixen a aturar la intrusió salina, és a dir, l'entrada de l'aigua de la mar a l'aqüífer. El delicat estat de l'aqüífer degut a la intrusió salina és un fet àmpliament acceptat i recollit a diversos estudis, al Pla Hidrològic de les Illes Balears, i al mateix prediagnòstic de la Agenda Local 21 de Santa Margalida, com ho és també la contribució de l'abocament de l'EDAR a aturar aquesta entrada. Si desapareix aquesta infiltració l'única alternativa per l'abastiment de Can Picafort serà l'aigua de la dessaladora d'Alcúdia. Si els preus actuals de la tona d'aigua a Can Picafort poden estar entorn dels 0,10 euros, la tona d'aigua dessalada es pot situar entorn de 1 euro, el que suposarà que el preu de l'aigua que paguen les famílies i negocis de Can Picafort pugui arribar a multiplicar-se per 10.

Per aquests motius, a la sessió plenària del proper dilluns els Independents presentarem una moció d'urgència perquè l'Ajuntament de Santa Margalida es posicioni en contra de la declaració d'interès autonòmic per part del Parlament.

Els Independents demanam també al Govern de les Illes Balears que intercedeixi davant el Ministeri de Medi Ambient i la Comissió Europea perquè agilitzin la tramitació de l'acord aprovat pel Consell de Govern de 9 de juliol d'iniciar el procés d'ampliació de la Zona d'Especial Protecció per a les aus (ZEPA) de s'Albufera degut al seu valor ornitològic.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS