eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Resum del plenari d'avui

independents | 26 Juliol, 2010 17:04

Publicam un resum del que ha donat de sí el plenari d'avui de casi 5 hores

Començam destacant les propostes que havíem presentat els Independents

El plenari d'avui s'ha aprovat per unanimitat la proposta dels Independents per intentar dinamitzar els mercats introduint la possibilitat de que els venedors de productes típics de temporada, que havien desistit de venir perquè havien de pagar una quota per tot l'any, es puguin acollir a un sistema de pagament mensual o trimestral.

D'altra banda s'ha rebutjat la proposta dels Independents d'iniciar l'ordenança que regula l'Impost de Bens Immobles (IBI) per permetre el fraccionament del pagament amb bonificacions per domiciliació, i la bonificació dels habitatges amb sistemes d'aprofitament d'energia solar.

La proposta que vàrem presentar sobre mantenir el consens que hi ha hagut des de l'inici de la democràcia fins ara de tots els partits que han passat pel govern balear respecte a la denominació, i foment de la llengua catalana com a pròpia de les Illes Balears, i ara qüestionada per algunes veus dins el Partit Popular s'ha aprovat amb els vots favorables de Independents, UM i PSOE i l'abstenció de PP i CPU.

No s'ha aprovat la proposta de rebutjar la declaració d'interès autonòmic de Son Bosc que hem presentat d'urgència els Independents, a pesar de que hem documentat la proposta amb tot un seguit de dades del propi prediagnòstic de l'Agenda Local 21 de l'Ajuntament. En aquest cas hi hem votat a favor Independents i PSOE, PP i CPU han votat en contra i UM s'ha abstès.

Altres punts que s'han tractat

També s'ha debatut el plec de condicions que regiran el concurs per gestionar l'escoleta municipal 0-3 de Santa Margalida. Cal dir que els Independents varem ser l'únic grup que ens vàrem oposar a la forma de gestió mitjançant concessió administrativa, proposant la gestió directe del servei. Però un cop al darrer ple la majoria va aprovar la forma de gestió per concessió, hem col·laborat a les reunions per definir els plecs de condicions. Si bé no hem pogut donar finalment suport als plecs perquè l'equip de govern, amb informe contrari de secretaria ha decidit incloure una clàusula als plecs que suposa que l'adjudicatari haurà de contractar un determinat personal que actualment treballa a la guarderia de Ca Ses Monges. De cap manera volem dejectar aquests persones, però l'Ajuntament de cap manera pot imposar a l'adjudicatari de l'escoleta que hagi de contractar un determinat personal d'una altre empresa! com bé recull l'informe de secretaria.

D'altra banda també s'han aprovat els dos dies festius locals per l'any 2011, que seran, per Santa Margalida i Son Serra: 20 juliol (Santa Margalida) i 5 de setembre (dilluns de la Beata); per Can Picafort: 17 gener (Sant Antoni) i 5 setembre (dilluns de la Beata).

També s'han debatut altres temes com la situació de les platges o l'anàlisi d'expedients d'infracció urbanística a petició de UM.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS