eXTReMe Tracker
Administrar

per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra

Si voleu rebre les actualitzacions d'aquesta pgina o realitzar consultes o suggeriments aqu teniu la nostra: informaci de contacte

Resum de plenari d'ahir a l'Ajuntament de Santa Margalida

independents | 30 Novembre, 2010 19:12

Aquest és un resum dels principals punts que es tractaren al plenari d'ahir:

Prorroga del servei de subministrament d’aigua potable a Can Picafort i Son Serra.

Al maig de 2009 va acabar la concessió d'aigua potable a SOREA, que ja s'havia prorrogat fins al màxim. Acabades les opcions de prorroga, el servei hauria de revertir a l'Ajuntament per, explotar-lo municipalment o fer un concurs per una nova concessió.

Degut a la complexitat de l'assumpte, per determinar quines infraestructures i captacions formen part del servei i han de revertir a l'ajuntament, la falta d'acord amb aquest tema amb la concessionària (sobretot amb l'ús dels pous) i a la lentitud amb que es gestiona l'assumpte, s'han vengut realitzant tres prorrogues (quatre amb la d'ahir) forçoses de mig any, perquè l'adjudicatari segueixi presentat el servei (atès que es tracta d'un servei essencial que no es pot interrompre), fins que no es resolgui l'assumpte, i el servei reverteixi a l'ajuntament.

Com en les anteriors prorrogues, els Independents ens vàrem abstenir i vàrem criticar la lentitud de l'equip de govern a l'hora de resoldre aquest tema.

Proposta sobre la priorització de factures a petites empreses i autònoms, i registre de factures.

Es va aprovar la proposta que presentàrem els Independents per unanimitat.

Nova taxa per les empreses de telefonia mòbil.

En aquest punt podem dir que probablement gràcies a que el grup dels Independents ens vàrem revisar la taxa, l'ajuntament no haurà perdut uns 40.000 euros que fa comptes ingressar l'any que ve.

D'ençà de fa anys, els ajuntaments recapten per llei, una taxa sobre les empreses de serveis per l'ús que fan tant del subsòl com el vol, amb les seves xarxes (Telefònica, GESA, Ono ....).

Arran d'una recomanació de la Federació de Municipis, alguns ajuntaments han anat ampliant aquesta taxa per contemplar a més una taxa per les empreses de telefonia mòbil per l'ús que fan també del domini públic.

Aquesta taxa, que suposarà uns 40.000 euros d'ingressos per l'ajuntament, no entrarà en vigor fins a finals de gener, atès que ara s'ha d'enviar al BOIB, estar exposada al públic durant 30 dies hàbils, i publicar-se definitivament al BOIB.

Durant la Comissió Informativa els Independents ja vàrem advertir que atès que si no es diu el contrari les taxes periòdiques per llei es determinen dia 1 de gener (el que s'anomena meritació), així com estava redactada l'ordenança dubtaven que es pogués cobrar dins 2011 atès que per terminis era impossible que entràs en vigor abans de 1 de gener de 2011. Arran d'això, la taxa es va revisar i es va afegir una disposició que per l'any 2011 la taxa es meritaria a partir de l'entrada en vigor.

Proposta sobre la festa dels “Patos” de Can Picafort de UM.

La proposta anava encaminada a donar suport a una iniciativa que s'està tramitant al parlament, sobre les excepcions que permet la llei a les festes amb animals.

La llei actual, per una banda fa excepcions, permetent festes on hi ha tortura i mort de l'animal, com en el cas dels “Toros”, i d'altra banda no permet les demés a excepció de si tenen més de 100 anys i no suposen tortura, lesions o mort de l'animal. La proposta, a la que donàrem suport, és únicament canviar aquesta restricció de 100 anys, per una que digui, anteriors a 1950 i que no suposin tortura, lesions o mort de l'animal.

 

Comentaris

  1.  
    debate

    Sois unos mentirosos,no se como no estais avergonzados,solo soltais lo que os interesa y a vuestra manera,no se como es el sr. Cifre no se ha retirado despues de tantos aos intentandolo,espero que despues de este ao se retire y entre gente nueva,bien por Reus.

    juan | 12/05/2011, 13:55
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS